skip to Main Content

Spanje heeft tekort op de begroting al kunnen terugdringen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Spanje mikt voor dit jaar op een deficit dat maar 6% van het BBP bedraagt. Dat lijkt een haalbaar objectief te zijn, hoewel er mogelijk bijkomende maatregelen getroffen zullen moeten worden. Dat zou met name het geval zijn wanneer de economische groei tegenvalt. Spanje heeft het tekort op de begroting al kunnen terugdringen, meer bepaald van 11% van het BBP in 2009 tot 9,20% in 2010.

De Spaanse economie groeide in het vierde kwartaal van vorig jaar met 0,40%, terwijl in Griekenland, Ierland en Portugal de economie nog een krimp te zien gaf. Wel is het zo dat de Spaanse consumentenbestedingen terugvallen als gevolg van de grote werkloosheid.

Bovendien zijn de gezinnen volop bezig om hun schulden af te bouwen. Anderzijds doet de Spaanse export het beter dan verwacht. Vorig jaar kwartaal werd op jaarbasis een groei met 16,60% opgetekend.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend