skip to Main Content

Tien zakkenrollers opgepakt Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (kim Brink) Barcelona is het paradijs van zakkenrollers en staat al jaren bovenaan de Europese lijst met meeste berovingen. Er worden allerlei trucs uitgehaald om toeristen van hun portemonnee te ontfutselen: de één doet zich voor als politieagent en de ander laat een sleutel vallen en terwijl je die oppakt, jat zijn compagnon je tas. Hotspots om van je spullen af te komen zijn de Ramblas en de metro, maar eigenlijk kun je er gif op innemen dat alles wat je in het centrum op een terrastafel legt zal worden gestolen.

De Spaanse Mossos hebben nu tien van de volgens hun meest actieve en gewelddadige zakkenrollers van Barcelona opgepakt. Het gaat om tien jongens tussen de 19 en 24 jaar, negen uit Marokko en een jongen uit Algerije. Allemaal waren ze bekenden van de politie en hebben al eerder in jeugdinrichtingen gezeten. De groep wordt verdacht van in totaal 257 zaken. In 75 procent van de gevallen waren het toeristen die beroofd werden, wat vaak dus gepaard ging met geweld. De toeristen werden bedreigd met messen of er werd verbaal geweld gebruikt. De groep gebruikte ook trucs, zoals jongeren tijdens het uitgaan lokken met flyers van bars of iemand uitnodigen voor een potje voetbal midden op straat.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend