skip to Main Content
Grootste cruiseschip ter wereld bezoekt Spaanse havens

Grootste cruiseschip ter wereld bezoekt Spaanse havens

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De 362 meter lange “Symphony of the Seas” is het grootste cruiseschip ter wereld en is vele malen groter dan de Titanic, om maar ergens mee te vergelijken. De Symphony heeft enkele dagen in de haven van Málaga gelegen waar geïnteresseerden het konden bezoeken. Het schip gaat echter op pad om te eindigen in Barcelona waar het deze zomer een basis zal hebben voor reizen over de Middellandse Zee.

De Symphony of the Seas is eigendom van de rederij Royal Caribbean en is het grootste cruiseschip ter wereld met plaats voor 6.360 passagiers in 2.759 kamers en 2.200 bemanningsleden. Het schip is 72,5 meter hoog, 66 meter breed en 362 meter lang en heeft 18 verdiepingen.

Aan boord zijn 19 zwembaden waarvan sommigen met glijbanen, een surfbad, een ijshockeybaan, basketbalveld en twee klimwanden. Uiteraard zijn er ook vele bars, restaurants, casino’s maar een mini central park met echte bomen en planten. Er is zelfs een bar waar een robot de drankjes maakt.

Tussen april en oktober dit jaar zal de Symphony of the Seas als thuishaven Barcelona hebben van waaruit de cruise 7-daagse reizen zal maken naar Palma de Mallorca, Frankrijk, Florence, Pisa, Rome en Napels. Bezoekers en inwoners van Barcelona kunnen de Symphony dus heel vaak zien deze zomer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Was vorige week op Mallorca. We waren oa in Valdemossa, prachtige plaats. Er kwam een cruiseboot binnen en de excursie ging oa naar Valdemossa. Niet om aan te zien. Het plaatsje werd onder de voet gelopen. Hoe haal je het in je hoofd om dit prachtige eiland te verpesten met ook nog eens mega grote cruise schepen aan te laten leggen!

 2. Ik verleden jaar, vanuit Barcelona, uitgevaren met de Harmony of the Seas, toen het grootste cruiseschip ter wereld en ongeveer een meter kleiner dan de Symphonie. Professioneel heb ik mijn actieve loopbaan volledig op zee doorgebracht en ik zal kort zijn : aan zulk drijvend monster besteed ik geen enkele euro meer. Je hebt niet hert minste gevoel om nog op een schip te zijn , het is een drijvens Disneypark, alles is “mega”, lawaai aan boord, enz…..;het enige wat ik kon apprecieren waren de al dan niet watershows die van hoog niveau waren.
  Een goede raad mensen : als je op een rustige en toch aangename manier wil cruisen….ga voor een kleiner schip (ongeveer 2000 pass); die hebben dan nog het voordeel dat die eventueel kunnen aanmeren op plaatsen waar die mastodonten niet meer binnen kunnen.
  De enige reden (er zijn rederijen die in de toekomst opnieuw gaan downsizen) om dergelijke monsters te bouwen is: iedereen wil vandaag cruisen en hoe droter het schip, hoe goedkoper een reis kan aangeboden worden……En er is misschien (momenteel) het opbod tussen de rederijen (waar de concurrentie bikkelhard is) om de “grootste” te hebben en daar bij een bepaalde categorie van mensen aan te trekken. Ervaren cruisers weten echter wel beter……

  1. Hej Dumont,
   Je hebt wel je hele werkleven “professioneel ” je geld ontvangen op deze monsters.
   Waarschijnlijk ook nog goed geld. Nooit aan gedacht om dan maar professioneel afscheid te nemen. Of toch maar tegen je zin in op dit monsters blijven werken.
   Foei toch

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken