Verzorgers en bewoners bejaardentehuis in Sevilla vieren feest tijdens noodtoestand (2020)

Verzorgers en bewoners bejaardenhuis in Sevilla vieren feest tijdens noodtoestand
Beeld: Europa Press

Verzorgers en bewoners bejaardentehuis in Sevilla vieren feest tijdens noodtoestand (2020)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – Terwijl er in heel Spanje en met name in de Madrid regio en in Catalonië honderden bewoners van bejaarden- en verzorgingstehuizen aan het coronavirus overlijden, is het in verzorgingstehuis Vitalia in Sevilla feest. De tientallen bejaarde bewoners beleven de corona-crisis samen met hun verzorgers want die hebben zich vrijwillig opgesloten in het tehuis om besmettingen van buitenaf te voorkomen. Tot nu toe is nog niemand besmet.

Omdat de verzorgers absoluut niet willen dat de tientallen hoogbejaarde bewoners van het verzorgingstehuis Vitalia in Sevilla besmet raken met het coronavirus en eventueel daaraan zouden kunnen overlijden, hebben de verzorgers zich vrijwillig opgesloten in het tehuis. 

Dat wil zeggen, ook zij leven, werken en slapen in het verzorgingstehuis en hebben gekozen voor een verblijf bij hun dierbare bewoners in plaats van een thuisisolement bij hun familie. En dat ook nog eens zonder betaling van de extra gewerkte uren.

LEESTIP: 1.000 inwoners bejaardenhuizen Madrid overleden aan Coronavirus

En deze manier van werken heeft gewerkt want tot nu toe is nog geen bewoner en geen enkele verzorger besmet met het coronavirus. En om dat te vieren houdt men elke dag om 12 uur en om 20 uur een feestje met zingen, gitaarmuziek en de polonaise (conga in het Spaans). En het lied dat door iedereen uit volle borst gezongen wordt is natuurlijk het volkslied ten tijde van de corona-crisis en noodtoestand in Spanje: ‘Resistiré’.

LEESTIP: Het Spaanse volkslied ten tijde van de noodtoestand: Resistiré

Ondanks dat men feestjes viert om de animo hoog te houden en applaudisseert voor iedereen buiten het verzorgingstehuis (en anderen vanaf balkons ook applaudisseren voor de bewoners en verzorgers van het bejaardentehuis), missen de bewoners en verzorgers wel het contact met de buitenwereld, met name met de familie. Maar … we zullen doorgaan en volhouden, dat is het motto van Vitalia in Sevilla.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.