Verzorgers en bewoners bejaardentehuis in Sevilla vieren feest tijdens noodtoestand

Verzorgers en bewoners bejaardenhuis in Sevilla vieren feest tijdens noodtoestand
Beeld: Europa Press

SEVILLA – Terwijl er in heel Spanje en met name in de Madrid regio en in Catalonië honderden bewoners van bejaarden- en verzorgingstehuizen aan het coronavirus overlijden, is het in verzorgingstehuis Vitalia in Sevilla feest. De tientallen bejaarde bewoners beleven de corona-crisis samen met hun verzorgers want die hebben zich vrijwillig opgesloten in het tehuis om besmettingen van buitenaf te voorkomen. Tot nu toe is nog niemand besmet.

Omdat de verzorgers absoluut niet willen dat de tientallen hoogbejaarde bewoners van het verzorgingstehuis Vitalia in Sevilla besmet raken met het coronavirus en eventueel daaraan zouden kunnen overlijden, hebben de verzorgers zich vrijwillig opgesloten in het tehuis. 

Dat wil zeggen, ook zij leven, werken en slapen in het verzorgingstehuis en hebben gekozen voor een verblijf bij hun dierbare bewoners in plaats van een thuisisolement bij hun familie. En dat ook nog eens zonder betaling van de extra gewerkte uren.

LEESTIP: 1.000 inwoners bejaardenhuizen Madrid overleden aan Coronavirus

En deze manier van werken heeft gewerkt want tot nu toe is nog geen bewoner en geen enkele verzorger besmet met het coronavirus. En om dat te vieren houdt men elke dag om 12 uur en om 20 uur een feestje met zingen, gitaarmuziek en de polonaise (conga in het Spaans). En het lied dat door iedereen uit volle borst gezongen wordt is natuurlijk het volkslied ten tijde van de corona-crisis en noodtoestand in Spanje: ‘Resistiré’.

LEESTIP: Het Spaanse volkslied ten tijde van de noodtoestand: Resistiré

Ondanks dat men feestjes viert om de animo hoog te houden en applaudisseert voor iedereen buiten het verzorgingstehuis (en anderen vanaf balkons ook applaudisseren voor de bewoners en verzorgers van het bejaardentehuis), missen de bewoners en verzorgers wel het contact met de buitenwereld, met name met de familie. Maar … we zullen doorgaan en volhouden, dat is het motto van Vitalia in Sevilla.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
10 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Welk liedje is dit? Ik hoor dat overal en vooral ‘s avonds als de politie etc door de straten rijd.

Inderdaad zeer leuk! Maar niet echt slim… of denkt er iemand dat het home VOLLEDIG is afgesloten van de buitenwereld? Dat daar geen dokters langskomen, postbodes, leveranciers,…

Een dokter zal hopelijk wel weten dat hijzelf niet de symptonen van het virus heeft en misschien dat de postbode de post in een zak op 5 meter en meer van de ingang plaatst idem voor de leveranciers ! En is het niet gevaarlijker dat de verzorgers telkens van de residentie naar huis en terug moeten ? Ik noem het eerder slim en logisch maar ja………..wie ben ik he Patrick?

Ik ben geen geneesheer maar heb ondertussen wel gelezen dat ook mensen zonder symptomen drager van het virus kunnen zijn, zonder zelf ziek te zijn en dus zonder te beseffen de ziekte kunnen overdragen. Ik ga er van uit dat een dokter ook in dat geval kan zijn. Maar ja…..wie ben ik hé harry?

Ja inderdaad Patrick …..wie ben jij ? Misschien beter eens de gebeurtenissen opvolgen in de rusthuizen ten lande om te begrijpen waarom deze mensen tot dit besluit zijn gekomen.

Zo hoort het Gewoon prachtig.Houden zo

Prachtig!

wat een prachtig gebaar van deze verzorgers .Dat zijn mensen met een heel groot hart CHAPEAU ¡¡¡¡

Mooi en nobel maar afwachten, te volgen door de redactie aub ! Als daar iemand drager is wordt dit het dodeneiland..

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.