Canarische Eilanden El Hierro en La Gomera zijn Spanje’s enige corona-vrije eilanden

Canarische Eilanden El Hierro en La Gomera zijn Spanje’s corona-vrije eilanden
Beeld: Freepik

Canarische Eilanden El Hierro en La Gomera zijn Spanje’s enige corona-vrije eilanden

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De Canarische Eilanden El Hierro en La Gomera zijn sinds dit weekend corona-vrij. Dat wil zeggen, het zijn de enige twee van de acht Canarische Eilanden waar sinds zaterdag geen actieve corona-besmettingen meer zijn gemeld. 

Het eiland La Gomera waar op 1 februari 2020 de allereerste corona-besmette (Duitse) man werd geregistreerd en behandeld is nu een van de twee Spaanse eilanden geworden waar geen besmetting meer is. Datzelfde geldt ook voor het Canarische Eiland El Hierro waar op dit moment ook geen besmette bewoners zijn.

Als we kijken naar alle (grote) eilanden van Spanje, te weten de acht Canarische Eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, El Graciosa, La Palma, El Hierro en La Gomera en de vier Balearen de eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera dan zijn alleen El Hierro en La Gomera op dit moment corona-vrij te noemen.

Canarische Eilanden

We hebben het dan over de ‘casos activos’ ofwel de actieve besmettingsgevallen waarbij dat aantal op 0 staat bij El Hierro en La Gomera. 

In totaal heeft het eiland La Gomera volgens het regionale corona-dashboard sinds aanvang van de corona-crisis in maart 2020 te maken gehad met 221 besmette personen en een corona-dode. Op El Hierro is dat 296 besmettingen en 4 corona-doden.

Op de overige Canarische Eilanden zijn het andere cijfers. Op La Palma zijn 23 actieve besmettingsgevallen, zijn er 435 totale besmettingen en 6 corona-doden.

Op Fuerteventura wordt gesproken over 260 actieve besmettingsgevallen, 1.757 totale besmettingen en 9 corona-doden terwijl dat op Lanzarote 74 actieve besmettingsgevallen zijn, 4.492 totale besmettingen en 47 corona-doden.

Op de ‘grote’ eilanden is dat veel meer zoals op Gran Canaria 1.652 actieve besmettingsgevallen, 17.215 totale besmettingen en 226 corona-doden. Op Tenerife is dat 2.146 actieve besmettingsgevallen, 17.015 totale besmettingen en 372 corona-doden.

KLIK HIER voor het corona-dashboard van de Canarische Eilanden

Balearen

Als we ook even naar het regionale corona-dashboard kijken van de Balearen eilanden dan zien we de volgende cijfers. Op Formentera zijn er 5 actieve besmettingsgevallen, 502 totale besmettingen en 5 corona-doden terwijl dat op Menorca 44 actieve besmettingsgevallen zijn, 1.976 totale besmettingen en 28 corona-doden.

Voor Ibiza geldt 147 actieve besmettingsgevallen, 11.232 totale besmettingen en 80 corona-doden terwijl dit voor Mallorca 1.034 actieve besmettingsgevallen zijn, 41.585 totale besmettingen en 666 corona-doden.  

KLIK HIER voor het corona-dashboard van de Balearen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.