skip to Main Content
Belgisch en Spaans cabinepersoneel Ryanair beslist maandag over stakingen
Ryanair

Belgisch en Spaans cabinepersoneel Ryanair beslist maandag over stakingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Stakingsdreiging cabinepersoneel Ryanair

Ryanair

MADRID – Het cabinepersoneel van de Ierse low cost vliegmaatschappij Ryanair zal deze maandag beslissen of ze gaan staken of niet in de maand augustus. Het gaat om het personeel uit vier landen, te weten België, Spanje, Portugal en Italië die gezamenlijk willen gaan staken om betere arbeidsomstandigheden te krijgen.

Het cabinepersoneel eist dat Ryanair stopt met het toepassen van de Ierse arbeidswetgeving en de voorwaarden aanpast aan de landen waar Ryanair actief is. Een staking wordt moeilijk gemaakt omdat Ryanair nog steeds niet de vakbonden heeft erkend waardoor een collectieve overeenkomst moeilijker is.

De stewards en stewardessen van Ryanair in België, Spanje, Portugal en Italië dreigen dus nu met stakingen middenin de zomervakantie periode als Ryanair niet tegemoet komt aan de eisen. In april was er al deels een staking in Portugal die werd onderbroken toen Ryanair beloofde te gaan praten, iets wat tot op de dag van vandaag nog niet gebeurd is aldus het cabinepersoneel.

Het is niet de eerste keer dat er met stakingen gedreigd wordt bij Ryanair aangezien ook de piloten regelmatig dreigen met stakingen, iets wat tot nu toe alleen gebeurd is in Duitsland en Italië. Ook het grondpersoneel van maatschappijen die door Ryanair worden ingehuurd hebben al vaker gestaakt, zoals op het vliegveld van Alicante waar werknemers van Lesma een salarisverhoging wilden hebben en betere werkomstandigheden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. ik ben het volkomen met je eens Marco .De piloten van Ryanair verdienen uiteindelijk meer dan de piloten die werken voor Brussels Airlaines

 2. Ryanair…………………………..I love it. En niet alleen om de prijs. Voor dat geld kun je nl met Transavia ook vliegen. Heb personeel van Ryanair is echter veel en veel vriendelijker. Een een super kofferbeleid.

 3. Volkomen terecht. Vorige week heeft de arbeidsinspectie in België weer eens aangetoond, op wat voor illegale manieren dit bedrijf denkt arbeidswetgeving te omzeilen. Beste mensen, ik herhaal het nog maar eens: denk na voor je deze aan slavernij grenzende praktijken steunt en een kaartje koopt. Dit bedrijf deugt niet hoe het met zijn personeel omgaat. Vliegen voor een paar tientjes kan gewoon niet.

  1. Tjonge jonge, wat een grote woorden! “Illegale praktijken”, “Arbeidswetgeving omzeilen” en “aan slavernij grenzende praktijken”.
   Een keertje pech gehad met RyanAir Rob?
   Als het personeel vind dat ze worden uitgebuit moeten ze staken of een andere baan zoeken. Net als elke andere werknemer in Europa.
   En als RyanAir ze als werkgever überhaupt niet bevalt moeten ze een andere baan gaan zoeken.
   Recentelijk heeft het Air- Francepersoneel gestaakt. Dat is niet ongebruikelijk in die branche omdat ze weten dat ze grote schade aanrichten en er dus naar ze geluisterd wordt. Maar daar werden niet zulke grote woorden aan besteed. Als het om RyanAir gaat vliegt iedereen er onmiddellijk bovenop. Succes wekt nou eenmaal jaloezie op.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken