skip to Main Content
Het is nu mogelijk de Caminito del Rey te wandelen met gids voor tekst en uitleg

Het is nu mogelijk de Caminito del Rey te wandelen met gids voor tekst en uitleg

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

caminito del rey málagaMÁLAGA – De Caminito del Rey lopen is al een hele ervaring natuurlijk maar naast het maken van prachtige foto’s en het genieten van de panoramische vergezichten en natuur zit er achter de ooit gevaarlijkste wandeling een hele geschiedenis die de meeste bezoekers wellicht niet weten. Daarom is men in juni reeds begonnen met het aanbieden van de wandeling onder begeleiding van een gids die via een “audioguia” tekst en uitleg geeft over de Caminito del Rey.

Sinds dat een privé onderneming het beheer van de Caminito del Rey heeft overgenomen zijn er reeds vele veranderingen en verbeteringen doorgevoerd. Een van de nieuwste aanwinsten is die van een service van gidsen die het wandelen van het wandelpad onder begeleiding mogelijk maken. Daar waar dit mogelijk was van donderdag tot en met zondag in de maanden juni en juli zal de service uitgebreid worden naar alle dagen, behalve maandag want dan is de Caminito del Rey gesloten.

Groepen

In groepen van niet meer dan 25 personen lopen de deelnemers de Caminito del Rey onder begeleiding van een ervaren gids die via een zogenaamde audioguia, een systeem waarbij de gids een verzender met microfoon heeft en de deelnemers ontvangers met hoofdtelefoon om de tekst en uitleg van de gids, zonder dat er veel geluidoverlast is voor andere wandelaars, te horen. De prijs voor deze service inclusief entreekaartje is 18 euro, dat wil zeggen de gebruikelijke 10 euro voor de entreekaart en 8 euro extra voor de gids service. De extra service kan tot twee maanden vooruit geboekt worden via de website van de Caminito del Rey.

Tekst en uitleg

Er wordt tijdens de wandeling door de gids tekst en uitleg gegeven over de geschiedenis van het “Koningswandelpad”, het hoe en waarom van deze in die tijd zeer moeilijk aan te leggen wandelpad, de flora en fauna in de omgeving, hoe de renovatie heeft plaatsgevonden en nog veel meer informatie. Het is ons op dit moment onduidelijk in welke talen deze wandelingen onder begeleiding worden aangeboden maar zo te zien op de website is dat in het Spaans en Engels – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken