skip to Main Content
Staking bij de treinen in Spanje

Staking bij de treinen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Mocht je deze vrijdag met de trein ergens naartoe willen gaan in Spanje, houdt er dan rekening mee dat het mogelijk is dat deze niet rijden of met vertraging. Vrijdag heeft Renfe namelijk te maken met een staking van de vakbonden waardoor er minstens 274 treinen niet zullen rijden. De staking van het treinpersoneel komt op een dag dat er miljoenen Spanjaarden op vakantie gaan waardoor er chaos kan ontstaan.

Renfe heeft aangekondigd dat er op vrijdag tenminste 277 AVE (hogesnelheidstreinen) en lange afstandstreinen (Larga Distancia) zullen rijden wat 77% is van alle treinen die normaal rijden. Bij de middenlange afstandstreinen (Media Distancia) zal 65% van het netwerk rijden wat neerkomt op 365 treinen.

Bij de Cercanías treinen (korte afstanden) zal 75% van alle treinen tijdens de spitsuren en 50% gedurende de minder drukke uren gewoon rijden maar kunnen er wel vertragingen ontstaan. Dit zijn dan ook de treinen waar veel mensen in Spanje gebruik van maken om naar het werk te rijden of naar de steden en het platteland.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. het heeft wel zin gehad, er zijn al veel veranderingen, verbeteringen gebeurd voor het personeel en dat het een nadelig is voor de reizigers is erg maar dat was en is in nederland en belgie niet anders, zoveel stakingen, ze waren daarin wereldkampioenen!!!!!
    daar namen ze dan voor een keertje de auto met z´n viertjes of een dagje verlof en het gezeur was gedaan

  2. Hoelang staakt de Renfe al niet met regelmaat?
    Vraag me af want het voor zin heeft als na jaren het geen effect heeft, ja een nadelig effect voor mensen die van de trein gebruik willen maken (of moeten maken vanwege hun werk)

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken