Nederlandse RIVM meldt 836 besmette reizigers die in Spanje zijn geweest

Nederlandse RIVM meldt 836 besmette reizigers die in Spanje zijn geweest
Beeld: Freepik

Nederlandse RIVM meldt 836 besmette reizigers die in Spanje zijn geweest

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 6 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de wekelijkse cijfers zijn er volgens het Nederlandse RIVM in de week 20 tot en met 27 juli 836 reizigers besmet met het coronavirus teruggekomen uit Spanje. De week daarvoor tussen 13 en 20 juli werd er nog gesproken over 1.241 besmette reizigers die uit Spanje terugkwamen. Volgens het RIVM zijn er sinds 5 april dit jaar alweer 4.568 reizigers besmet uit Spanje terug gekomen.

De RIVM gegevens die wekelijks op dinsdag worden gepresenteerd laten het aantal aan de GGD’en gemelde personen met een positieve testuitslag voor SARS-CoV-2 zien die in de 14 dagen voor aanvang van de ziekte in het buitenland zijn geweest. Wat betreft Spanje wordt er gesproken over 836 meldingen tussen 20 en 27 juli en sinds 5 april 4.568 meldingen.

Spanje staat daarmee bovenaan de lijst van geïmporteerde besmettingen volgens het RIVM. Spanje wordt gevolgd door België met sinds 5 april 2.410 meldingen en Duitsland met 2.155 meldingen sinds 5 april. Daarna staat Portugal op de lijst met 1.584 meldingen gevolgd door Griekenland met 1.513 meldingen en Frankrijk met 1.502 meldingen sinds 5 april. 

In de week van 20 tot en met 27 april Staat Spanje bovenaan de lijst met 836 meldingen gevolgd door Griekenland met 776 meldingen en Frankrijk met 414 meldingen. Daarna staan op de sijts Duitsland met 285 en België met 230 meldingen.

In totaal werden er bij de GGD’en in de week tussen 20 en 27 juli 37.343 meldingen van personen met een positieve testuitslag gedaan en is dat aantal sinds 5 april gestegen naar 550.015 meldingen. Sinds 12 februari 2020 zijn er in totaal 1.851.329 positieve testuitslagen gemeld in Nederland. Bekijk de PDF (20-27 juli 2021)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.