skip to Main Content
Vijf doden na frontale botsing tussen terreinwagen en bus in Salou

Vijf doden na frontale botsing tussen terreinwagen en bus in Salou

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – In de badplaats Salou in de wijk Cap Salou zijn alle vijf inzittenden van een 4×4 terreinwagen om het leven gekomen nadat deze frontaal op een bus reed. De botsing vond plaats op de oude kustweg tussen Salou en La Pineda nabij de rotonde naar hotel Best Negresco.

In eerste instantie werd er melding gedaan van vier personen die op slag dood waren na de frontale botsing. Een vijfde inzittende zat klem in de auto en moest door de brandweer uit de auto gered worden. Helaas overleed ook deze vijfde persoon later tijdens de reddingspoging aan de verwondingen.

Bij het ongeval waren twee auto’s en een bus betrokken. De vijf doden zaten allemaal in een 4×4 terreinwagen terwijl de twee inzittenden in de andere auto licht gewond waren en de tien inzittenden en de chauffeur van de lijndienstbus ongedeerd bleven.

Volgens de lokale media gebeurde het dodelijke ongeval nadat de deur van een geparkeerde auto plots open werd gedaan waardoor de terreinwagen waar alle overledenen in zaten de deur moest ontwijken en frontaal op de tegemoet komende lijndienstbus reed. Volgens het eerste onderzoek lijkt het erop dat de enige die de autogordel om had de 83-jarige chauffeur van de auto was terwijl de vier overige (oudere) inzittenden geen gordel om hadden gedaan.

Volgens de kranten waren de overleden inzittenden van de Honda terreinwagen afkomstig uit de nabijgelegen stad Reus. De chauffeur van de lijndienstbus van het bedrijf Plana probeerde nog wel te remmen maar daar was het al te laat voor.

Het ongeval vond plaats rond vijf uur zondagmiddag, een tijdstip waarbij het zeer druk is op deze kustweg in dit toeristische deel van de badplaats Salou. Er ontstond dan ook een kilometerslange file op de drukke kustweg.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by