skip to Main Content
Belgische seriemoordenaar kan opnieuw berecht worden vanwege moord op Spaanse vrouw in Girona

Belgische seriemoordenaar kan opnieuw berecht worden vanwege moord op Spaanse vrouw in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De 35-jarige Belg Dave Verbist werd in 2016 veroordeeld tot een celstraf van 25 jaar voor de moord van de 27-jarige Deense Anne Strande Jensen die hij in 2014 met een telefoonkabel wurgde in Madrid waarna hij de woning in brand stak. Deze week staat Dave opnieuw voor de rechter, dit keer echter in Girona waar hij in 2012 de 40-jarige Spaanse vrouw Montse Mendez vermoorde door haar te wurgen en daarna in stukken te snijden.

We spreken van een seriemoordenaar omdat hij twee moorden, een in Girona in 2012 en een in Madrid in 2014, heeft opgebiecht. Hierbij doodde hij twee vrouwen door hen te wurgen waarbij de Spaanse Montse Mendez in Girona niet alleen vermoord werd maar ook in stukken gesneden waarna haar lichaamsdelen op verschillende plaatsen werden weggegooid. De Deense Anne Strande Jensen werd ook gewurgd maar werd samen met haar appartement verbrand.

Voor de dood van de Deense vrouw heeft Dave in 2016 al 25 jaar celstraf gekregen en nu staat hij terecht voor de brute moord op de Spaanse vrouw in Girona in 2012 waar hij ook nog een flinke celstraf voor kan krijgen. Volgens Dave is de dood van de Spaanse vrouw te wijden aan een seksspelletje wat uit de hand liep waarna hij in paniek raakte en probeerde, met behulp van een huisgenoot, het lichaam van de Spaanse vrouw te verstoppen.

Dat klinkt natuurlijk niet echt geloofwaardig maar Dave blijft bij zijn verhaal. Het is nu aan de rechter om te beoordelen of de Belg de waarheid spreekt of niet. Dave kan in het geval van een berechting nogmaals meer celstraf krijgen al is het maximale in Spanje 25 jaar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken