menu: rubrieken, zoeken & meer

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met ROOD, ORANJE en GROEN in Spanje (28 okt)

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met ROOD, ORANJE en GROEN in Spanje (28 okt)
Beeld: ECDC 28 oktober

Corona-kaart Europees Centrum voor ziektepreventie met ROOD, ORANJE en GROEN in Spanje (28 okt)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals elke week heeft het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) op donderdag de kaart van Europa waarop groene, rode en oranje kleuren staan waarmee de corona-situatie in gebieden of landen wordt aangegeven aangepast. Landen als Nederland en België baseren zich wat betreft hun reisadviezen mede op deze kaart en de informatie van het ECDC.

LET OP: De kleurenkaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC) is NIET hetzelfde als de kleurenkaart wat betreft de reisadviezen in Nederland. Terwijl de ECDC-kaart van Europa Spanje op ROOD en DONKERROOD heeft geplaatst, heeft Nederland Spanje op dinsdag 27 juli de kleur GEEL gegeven voor het reisadvies. Sinds vrijdag 22 oktober hebben de Canarische Eilanden (op ORANJE La Palma na) de kleur GROEN gekregen.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding heeft op donderdag 28 oktober de kaart aangepast met daarop de gecombineerde indicator van een 14-daagse meldingspercentage, testpercentage en testpositiviteit zoals bijgewerkt op 28 oktober 2021. Op DEZE WEBSITE kun je de kaart zien en de indicatoren wat betreft de kleuren groen, oranje, rood en donkerrood of grijs.

Regio’s

Geen enkele regio in Spanje heeft nog de kleur DONKERROOD.

De regio Baskenland heeft de kleur ROOD.

De volgende regio’s van Spanje hebben de ORANJE kleur: Aragón, Catalonië, Castilla-La Mancha, Navarra, Murcia regio, Madrid regio, de Balearen (Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera), Valencia regio

De volgende regio heeft de kleur GROEN: Andalusië, Asturië, Cantabrië, Galicië, La Rioja, Castilië en León, Extremadura en Canarische Eilanden (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, La Graciosa, El Hierro, La Gomera en La Palma).

Nederland en België

In Nederland heeft heel het land de kleur ROOD gekregen.

In België heeft Vlaanderen de kleur ROOD gekregen en Wallonië en Brussel de kleur DONKERROOD.

Beeld: ECDC 28 oktober