Grote verschillen in prijzen voor begrafenissen en crematies in Spanje

Sterven in Murcia 20 keer goedkoper dan in Madrid
Beeld: 123rf

Grote verschillen in prijzen voor begrafenissen en crematies in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de gegevens van de Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) heeft een begrafenis in Spanje een gemiddelde kostprijs van 3.739 euro terwijl een crematie gemiddeld 3.617 euro kost in Spanje. Er zijn echter enorme verschillen te vinden tussen regio’s en steden in Spanje. De gemiddelde prijs voor een graf is ongeveer 650 euro terwijl dat voor een urn na crematie gemiddeld 547 euro is. Sterven in Vigo (Galicië) is het duurste terwijl Zaragoza (Aragón) het goedkoopste is. Er zijn grote verschillende te vinden in de prijzen voor begrafenissen en crematies in Spanje.

De duurste plaats om te sterven in Spanje is de stad Vigo (Galicië) waar een gemiddelde begrafenis 6.165 euro kost en een gemiddelde crematie 5.670 euro kost. Alicante staat als tweede op deze lijst met een bedrag van 5.455 euro voor een begrafenis en 5.533 euro voor een crematie. In Santander (Cantabrië) kost een begrafenis 5.205 en een crematie 5.081 euro terwijl dat in Madrid 5.196 euro voor een begrafenis en 3.565 euro voor een crematie is.

De meeste provinciale hoofdsteden in Spanje hebben prijzen voor begrafenissen en crematies tussen de 3.00 en 5.000 euro met enkele uitschieters die we hierboven al gemeld hebben. Maar in de steden Zaragoza, Cádiz, Albacete, Logroño en Tenerife kosten begrafenissen en crematies minder dan 3.000 euro. Bekijk HIER de hele lijst op de website van OCU.es.

De begrafenisondernemers zijn volgens de onderzoekers niet echt meegaand met het geven van de kosten, iets waar deze sector blijkbaar om bekend staat. Daarnaast is er grote concurrentie tussen de grootste bedgrfenisbedrijven in Spanje, te weten Mémora, Servisa en ASV, waardoor men nog moeilijker prijzen wil geven. Datzelfde geldt voor de begraafplaatsen zelf die ook niet echt transparant zijn wat betreft de kosten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.