skip to Main Content
Amazon Spanje zoekt zelfstandige koeriers tegen betaling van 14 euro per uur

Amazon Spanje zoekt zelfstandige koeriers tegen betaling van 14 euro per uur

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Heb jij een auto, een geldig rijbewijs en een smartphone? Dan kun ook jij in de toekomst als zelfstandige koerier werken voor het online warenhuis Amazon. Je moet wel een geregistreerde zelfstandige ondernemer zijn ofwel autónomo en natuurlijk de tijd hebben om pakketjes rond te brengen. Op de website Infojobs heeft Amazon via het programma Amazon Flex een oproep gedaan voor medewerkers in Madrid en Valencia.

Amazon wordt steeds groter in Spanje en het bedrijf heeft steeds meer koeriers nodig om aan de vraag te kunnen voldoen. Daarom heeft Amazon in andere landen zoals de Verenigde Staten en Groot Brittannië het Amazon Flex programma opgezet en dat heeft het Amerikaanse online warenhuis nu ook in Spanje ingevoerd. Voorlopig geldt het alleen voor de steden Madrid en Valencia maar bij succes zal het uitgebreid worden naar andere steden in Spanje.

Hoe werkt Amazon Flex. Om mee te kunnen werken als koerier dien je een geregistreerde zelfstandige ondernemer zijn ofwel een autónomo. Daarnaast dien je een eigen auto te hebben, een geldig rijbewijs en een smartphone. Die telefoon met internet verbinding is belangrijk want alles gebeurt via een speciale app van Amazon, ook Amazon Flex genaamd.

Deelnemende koeriers kunnen hun eigen tijden en dagen bepalen en dat doorgeven aan Amazon. In de speciale app (Android en IOs) wordt de koerier verteld waar hij of zij de pakketten op kan halen en waar deze naartoe gebracht moeten. In de app zijn de adressen te zien van de kopers die op een plattegrond staan aangegeven. In diezelfde app kan de koerier ook zien wat hij of zij verdiend heeft.

Die inkomsten zijn 14 euro per uur of 28 euro per blok van twee uur werken (het minimum per keer) als zelfstandige koerier voor Amazon. Van die bedragen dien je als zelfstandige medewerker de kosten van het zelfstandig werken (Cuota de autónomo) en de kosten van de eigen auto afhalen waarna de koerier de winst overhoudt.

Mocht je dus in Valencia of Madrid wonen en als zelfstandige ondernemer tijd vrij hebben om wat extra bij te verdienen, bekijk dan op Infojobs de offerte of schrijf je in via de website van Amazon Flex.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. 14 euro per uur op een week basis van 40 is 560 euro per week maal 4 is 2240 per maand min 275 Autónomo (waarvoor en speciale regeling bestaat van 50 euro voor beginnende zelfstandigen tot 2 jaar aan toe) en bezine en telefoon kosten. Is voor Spaanse begrippen goed betaald en dan is er ook nog het feit dat je zelf kan bepalen wanneer je werkt qua uur indeling. Kom daar maar eens bij aan bij de doorsnee werkgever/opdrachtgever. Ook ideaal voor combinaties met andere opdrachtgevers van een zelfstandige, wat eigenlijk een autónomo moet hebben om autónomo te zijn.

    1. kijk, dat is goed uitgerekend en duidelijk … zou het bijna zelf gaan doen. Ben alleen benieuwd of al deze “zelfstandige” koeriers wel te vertrouwen zijn. Amazon zal er wel over hebben nagedacht neem ik aan.

  2. Voor een bedrijf dat zelf te weinig belasting betaalt voor enorme winsten is dat wel erg weinig geld. Alleen al om je autonomo te betalen moet je minimaal 4 uur per week werken voor niks, dan nog de kosten voor auto, benzine en telefoon. En dat zonder enige zekerheid. Dit tekent de huidige tijd. Alles voor de grote bedrijven, niks voor de werknemers.

    1. In de vacature staat “Te garantizamos un pago fijo por cada bloque de entregas, hasta 26€ en los bloques de 2 horas.” Dus inderdaad “tot” en het is nog iets minder dan we al dachten…

  3. Vrees dat dit niet lomend is, je moet beschikbaar zijn en je werkt alleen op afroep. Daarmee kun je “tot 14 euro” per uur ontvangen, het kan dus ook (veel) minder zijn, en daar moet je alles van betalen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken