skip to Main Content

Onderzoek ‘gestolen kinderen’ geëist bij O.M.

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) De ANADIR heeft 260 dossiers van ‘gestolen kinderen’ neergelegd bij het Spaanse Openbaar Ministerie en eist een nationaal onderzoek naar de strafbaarheid van de gebeurtenissen.

Enrique Vila, advocaat van ANADIR (nationale vereniging voor gedupeerden van verdachte adopties) onderzoekt al tien jaar dossiers de zogenoemde ‘gestolen of verloren kinderen’. Het gaat om pasgeboren baby’s die voor zo’n 1.000 euro ter adoptie werden aangeboden terwijl hun biologische ouders werd verteld dat hun baby was overleden.

Vila schat dat er in heel Spanje tussen de jaren 20 en 90 van de vorige eeuw, maar met name in de jaren 60 en 70, zo’n 300.000 kinderen en ouders slachtoffer zijn geworden van een grote mafia bestaande uit verpleegsters, gynaecologen en andere medewerkers van publieke en private klinieken verspreid over heel Spanje.

Strafbaar

Veel adoptie-ouders zijn ook slachtoffer omdat zij niet wisten dat hun geadopteerde kinderen van hun biologische ouders werden gestolen. Vila meldt in de Spaanse pers dat eerst bepaald moet worden of het bij de bekende 260 gevallen om strafbare feiten gaat. Blijkt dat zo te zijn, dan moeten alle zaken naar hun regionale rechtbanken zodat de nog levende betrokkenen normaal vervolgd kunnen worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend