skip to Main Content

Laatste zes weken tenminste 20 dode dolfijnen op Valenciaanse stranden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Redactie) De afgelopen zes weken zijn er tenminste 20 dode dolfijnen aangespoeld op de stranden van de Comunidad Valenciana. Alleen al de laatste acht dagen zijn er op de stranden van de regionale hoofdstad Valencia vijf dolfijnen gevonden die door aanspoelden. Volgens deskundigen komt het overlijden van de dolfijnen door een virus genaamd morbilli wat ervoor zorgt dat de zoogdieren hun oriëntatie kwijtraken en op de Spaanse kust landen waar ze later overlijden. Daarnaast tast het virus de ingewanden en organen van de dolfijnen aan en wordt het virus via de luchtwegen voortgebracht.

De meeste dolfijnen zijn van het geslacht Stenella coeruleoalba, de gestreepte dolfijn maar er zijn ook exemplaren gevonden van het Tursiops truncatus geslacht, de tuimelaar. Volgens de experts is dit virus echter niet zo alarmerend aangezien soortgelijke gevallen bekend zijn in 2007 en in 1990 toen er maar liefst 100 dolfijnen dood aanspoelden op de stranden van de regio Valencia. Het schijnt dus te gaan om een bepaalde cyclus.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend