skip to Main Content

Restaurant 7 Portes in Barcelona viert 175e verjaardag

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Het mythische restaurant 7 Portes in Barcelona viert op 29 maart 2011 zijn 175e verjaardag nadat het gedurende al deze jaren geen enkele dag gesloten is geweest. De eigenaren van het restaurant hebben dan ook de Medalla d’Or gekregen van de gemeente Barcelona. In dit instituut van de Catalaanse hoofdstad hebben bekende mensen als Fleming, Picasso, Miró, de Argentijnse Perón (bekend als echtgenoot van Eva), Che Guevara en een lange lijst van bekende Hollywood sterren gegeten.

Ondanks het feit dat het 7 Portes restaurant geen Michelin sterren heeft, geen gastronomische hoogstandjes serveert en geen wachtlijsten voor een tafel heeft, komen er jaarlijks toch 200.000 klanten naar dit bekende restaurant waar dagelijks 300 paella’s geserveerd worden. Onder de klanten bevinden zich elk jaar weer diverse beroemdheden en bekende mensen zoals de eerder genoemde persoonlijkheden maar recent ook Shakira, Madonna, Robert de Niro en uiteraard Javier Bardem en Penélope Cruz.

Geschiedenis

Het 7 Portes opende in 1836 als het Café de las 7 Puertas door de eigenaar Josep Cuyás. Jaren later werd een ober, Joan Biscamps, van het café de nieuwe eigenaar die de zaak leidde van de eerste wereldoorlog tot aan de Expo van 1929 in Barcelona. In dat jaar kwam er een nieuwe eigenaar en veranderde Bertomeu Grau het café in een café-restaurant met biljardzaal en pokertafels. Op 7 mei 1942 nam Paco Parellada het restaurant over om van 7 Portes een succesverhaal te maken met uitstekende gerechten van goede kwaliteit. De huidige eigenaren Fracesc Solé Perellada en zijn zoon Jordi en dochter Elisabet zijn zich uitermate bewust van het feit dat dit restaurant een lange geschiedenis heeft en in de stad Barcelona gezien wordt als een instituut.

Wie al eens in het restaurant geweest is heeft wellicht de diverse bordjes op de muur wel gezien. Op deze naambordjes staan de namen van de vele honderden bekendheden die naar 7 Portes zijn gekomen om van de maaltijden te genieten. De lijst van namen is te lang om hier op te schrijven maar een greep hieruit zijn Picasso, Miró Antoni Tapies, Ava Gardner, Catherine Deneuve, Charlton Heston, Che Guevara, Errol Flyn, Fderico García Lorca, Salvador Dalí, Jerry Lewis, Joan Collins, John Wayne, de Koning Juan Carlos van Spanje, Lou Reed, Michael Douglas, Orson Welles, Pedro Almodovar, The Police, Yoko Ono en vele, vele anderen.

Bekijk hier de website van 7 Portes.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend