skip to Main Content
Vanaf deze Pasen heeft Benidorm gratis wifi op alle stranden

Vanaf deze Pasen heeft Benidorm gratis wifi op alle stranden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Sinds deze Semana Santa of Pasen hebben alle stranden van de kustplaats Benidorm gratis wifi internet voor iedereen. Gratis houdt echter wel in dat alle gegevens van de “online surfers” verzameld worden via de leverancier Wiongo die zo een “big data” bestand kan opbouwen wat de gemeente weer kan gebruiken om te onderzoeken waar de internetgebruikers naar kijken. Dit wordt ook wel “smart wifi” genoemd.

Alle stranden van Benidorm hebben vanaf nu wifi punten waardoor iedereen die dat wil gratis gebruik kan maken van internet terwijl men in de zon ligt. De prijs voor de gebruiker is echter wel dat alle gegevens – behalve de beveiligde en persoonlijke gegevens – worden opgeslagen en gebruikt kunnen worden door de gemeente. Het gratis wifi is te gebruiken bij de Playa de Levante, Playa de Poniente en de Cala de Mal Pas.

De installatie van de 30 apparaten die het wifi signaal moeten verspreiden zijn aan straatmeubilair zoals lantaarnpalen vastgemaakt. De hele installatie van het wifi netwerk en het onderhoud daarvan kost de gemeente niets maar het levert hen wel veel informatie op. Daarnaast wordt de service voor de strandgasten verbeterd omdat men ook tijdens het zonnen op Facebook, Twitter, Instagram en SpanjeVandaag.com kan kijken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Op het strand lig ik te zonnen
  Op terras drink/eet ik iets of maak een praatje
  Mijn telefoon heb ik bij voor onvoorziene omstandigheden
  Heb geen wifi nodig op strand
  Maar is wel een +punt voor anderen

 2. Wat is gratis wifi bij ons aan het strand is dat al jaren zo . Zelfs 2 verschillende aanbieders. Alleen je kunt er niks mee , behalve een beetje plaatselijke gegevens zien. Je facebook of Whatsapp werkt niet je nieuws uit je eigen land ook niet . Ook carrefour is gratis met de zelfde belemmeringen. En op sommige vliegvelden waar je soms na veel handelingen een kwartier kunt internetten . Vandaar ik gebruik het niet heb mijn eigen bundel. Thuis heb ik mijn eigen wifi het vervelende is dat als men aan het strand loopt of een terrasje pikt mijn mobiel automatisch de wifi neemt . dus als je weggaat even de wifi uit schakelen blijft hij op je eigen bundel werken.

  1. Wat bedoel je daarmee Van Dorst??
   Het artikel gaat over gratis WIFI op de stranden in Benidorm, dus als je reactie daarover gaat?? Dan eehh….nou dan snap ik hem nog steeds niet.

 3. Je geeft het zelf eigenlijk al aan….. gratis bestaat niet. Big data, het toverwoord. Mensen, trap er niet in! 4G is ook niet duur in een bundel en zo goed als niet te kraken.
  Dit gaat weer drama’s opleveren, want het is een natte droom voor cybercriminelen.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken