31 personen bij de Junquera grens met Frankrijk gearresteerd vanwege valse PCR-test uitslagen

31 personen bij de Junquera grens met Frankrijk gearresteerd vanwege valse PCR-test uitslagen
Beeld: Europa Press

31 personen bij de Junquera grens met Frankrijk gearresteerd vanwege valse PCR-test uitslagen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Bij de drukke grensovergang La Junquera (Gerona) tussen Spanje en Frankrijk heeft de Franse politie 31 reizigers gearresteerd. Dat gebeurde nadat bij een controle in een touringcar bij deze personen valse PCR-testuitslagen werden gevonden.

In dit geval ging het om Roemenen die in een touringcar op reis waren naar Roemenië en die valse PCR-testuitslagen liezen zien. 

Sinds 31 januari 2021 geldt dat alle reizigers die over de weg Frankrijk binnenkomen een negatieve PCR-testuitslag van max. 72 uur oud moeten laten zien. Daar wordt op gecontroleerd bij de grensovergangen of bij de tolpoorten (zoals de redactie zelf ondervonden heeft). Reizigers moeten ook een formulier invullen.

De 31 Roemeense busreizigers presenteerden valse negatieve PCR-testuitslagen en dat wordt gezien als een ernstige overtreding waarop ze uit de touringcar werden gehaald en werden gearresteerd. Na hun verklaring werden ze weer op vrije voeten gesteld in afwachting van de rechtszaak. De touringcar was doorgereden.

De aanhouding kon o.a. plaatsvinden omdat de Spaanse politie de Franse collega’s waarschuwde voor een netwerk van valse PCR-testuitslagen, iets wat schijnbaar steeds meer gebeurt.

Sinds 31 januari is het verplicht om een negatieve PCR-testuitslag van max. 72 uur oud te hebben om Frankrijk binnen te komen. Vanaf 30 maart is het ook verplicht om een negatieve PCR-testuitslag van max. 72 uur oud te laten zien als je Spanje binnen wilt komen vanuit Frankrijk.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.