Lidl, Carrefour en Mercadona verkopen mondkapjes in Spanje

Lidl, Carrefour en Día supermarkten verkopen mondkapjes in Spanje
Beeld: Eroski.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Diverse supermarktketens in Spanje zijn begonnen met de verkoop van mondkapjes aan hun klanten. Lidl is de laatste keten die dit heeft aangekondigd terwijl de Carrefour reeds begonnen is met de verkoop van mondkapjes (mascarillas) en de Día dit op donderdag online zal doen. Dat zal echter niet in heel Spanje zijn maar wel in de regio’s Catalonië en Madrid waar op dit moment de meeste besmettingsgevallen en corona-doden geregistreerd zijn.

Lidl is op dinsdag in Barcelona begonnen met de verkoop van mondkapjes of mondneusmaskers. Vanaf donderdag zullen deze mondkapjes ook bij de Lidl winkels in Madrid te vinden zijn. 

De Duitse supermarktketen verkoopt een pack of doos van 50 mondkapjes voor 29,99 euro wat dus een eenheidsprijs is van 0,60 euro wat onder de maximale verkoopprijs van 0,96 euro per mondkapje ligt.

Weliswaar is de Lidl in Barcelona en Madrid begonnen met de verkoop van mondkapjes, de bedoeling is dat de mondkapjes binnenkort bij alle bijna 600 supermarkten in Spanje te koop zijn.

Mercadona

De Mercadona begint op donderdag 14 mei met de verkoop van eigen huismerk mondkapjes in de 1.630 eigen supermarkten in heel Spanje. Het gaat om verpakkingen van 10 niet herbruikbare sanitaire mondkapjes van het merk Deliplus die voor 6 euro verkocht worden wat dus 0,60 euro per stuk is.

Carrefour

Ook de supermarktketen Carrefour is alleen in Madrid begonnen met de verkoop van mondkapjes. Het is nog niet bekend of deze supermarktketen ook van plan is om in de rest van Spanje mondkapjes te gaan verkopen. 

Het is hier mogelijk een set van 10 mondneusmaskers te kopen voor 7,90 euro, dat is dus 0,79 euro per stuk wat ook onder de verplichte maximale verkoopprijs van 0,96 euro ligt.

Día

Bij de Spaanse supermarktketen Día begint men op donderdag met de verkoop van mondkapjes. Dat gebeurt voorlopig alleen online via de website maar wel tegen kostprijs, er wordt door Día dus geen winst op gemaakt (zo geeft men aan). 

Día verkoopt een setje van 50 mondkapjes voor 30 euro wat 0,60 euro per mondneusmasker is wat ook onder de verplichte maximale verkoopprijs van 0,96 euro ligt.

Eroski

Blijkbaar is ook de supermarktketen Eroski reeds begonnen met de verkoop van mondkapjes. Op dit moment zijn er alleen dozen beschikbaar met 50 mondneusmaskers al is ons niet bekend wat de verkoopprijs is. Daarnaast worden deze alleen in enkele winkels in Baskenland verkocht en nog niet in de rest van Spanje.

Alcampo

De Franse keten Alcampo wil ook mondkapjes gaan verkopen tegen een zeer lage prijs. Het gaat om vijf mondneusmaskers voor 1 euro, dat is dus slechts 0,20 euro per stuk. Maar, zoals de website aangeeft, op dit moment zijn ze niet op voorraad. 

Hipercor

De Hipercor (supermarktketen van de El Corte Inglés) worden verpakkingen met 50 mondkapjes verkocht voor 39,95 waardoor de mondkapjes 0,80 euro pers tuk kosten. Het is slechts toegestaan om per persoon één doos te kopen.

Apotheken

En dan zijn er nog de apotheken waar je terecht kunt voor mondkapjes en waar deze met een maximale verkoopprijs van 0,96 euro over de toonbank gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.