skip to Main Content
ANWB waarschuwing: Hondsdolheid in Spanje

ANWB waarschuwing: Hondsdolheid in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De website van de ANWB meldt het volgende: De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor hondsdolheid in Spanje. In het plaatsje Argés, 100 kilometer ten zuiden van Madrid, is eind juni de levensbedreigende ziekte vastgesteld.

“Nederlanders die hun hond of een ander huisdier meenemen naar Spanje kunnen beter vermijden dat hun eigen dier in contact komt met Spaanse honden of andere zoogdieren,” zegt de NVWA.

Mensen krijgen het advies om hun huisdier in te enten tegen hondsdolheid. De NVWA adviseert verder om geen dieren vanuit Spanje mee naar huis te nemen.

In sommige gebieden in Spanje is een aanlijn- en vaccinatieplicht ingesteld door de autoriteiten. Hondsdolheid is levensbedreigend als een mens ermee wordt besmet. Het rabiësvirus kan worden overgedragen als dieren bijten, krabben of aan een wond likken.

(SpanjeVandaag) Feit is dat er een geval bekend is in Spanje in de nabijheid van Madrid en dat er voor de rest in heel Spanje nergens anders hondsdolheid is vastgesteld. In Spanje heeft men het ook helemaal niet meer over het geval in Madrid en in de pers wordt er ook geen aandacht meer aan besteed.

De hond die hondsdolheid bezat was een pitbull die enkele mensen, waaronder twee kinderen, had aangevallen. De hond werd door de politie doodgeschoten. Dit gebeurde op 1 juni en het was het eerste geval van hondsdolheid sinds 1978 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken