skip to Main Content
Bioscoophit “Bourne 5” wordt opgenomen op Tenerife

Bioscoophit “Bourne 5” wordt opgenomen op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bourne1TENERIFE – Er komt weer een Hollywood super productie naar Spanje om een film op te nemen. Dit keer heeft het Canarische Eiland Tenerife de eer om acteur Matt Damon te ontvangen voor zijn terugkeer in de Bourne films met de opnames voor alweer deel 5. Nog deze september zal begonnen worden met de opnames die ongeveer 5 weken zullen duren en waarbij zo’n 350 banen gecreëerd worden.

De Bourne films zijn zeer succesvol waarbij de eerste film werd gemaakt in 2004 en de laatste, dit keer zonder de acteur Matt Damon, in 2012. In deel 5, die in 2016 in de bioscopen te zien zal zijn, zal Matt Damon terugkeren als ex spion die voor zijn leven vecht. Naast Matt Damon worden ook de namen van Viggo Mortensen en Alicia Vikander genoemd.

De Tenerife Film Comission is erg blij met de komst van Bourne naar het eiland en heeft nu al aangegeven dat deze super productie de gemeentekas zal gaan vullen met zo’n zes tot zeven miljoen euro. Daarnaast zal de lokale horeca en hotels ook veel merken van de aanwezigheid van alles wat met de filmopnames te maken heeft.

Spanje lijkt in trek bij de internationale filmmakers. Er zijn de laatste jaren al aardig wat Hollywood (en Bollywood) opnames geweest in Spanje. De meest recente zijn die van de tv-serie Game of Thrones, die ook dit jaar weer terugkeren naar Spanje, Tomorrowland met George Clooney waarbij gefilmd werd in Valencia, Exodus met opnames in Almeria en Lanzarote en films als Fast en Furious, James Bond en Mssion Imposible tot Sar Wars – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken