skip to Main Content
Guardia Civil waarschuwt voor valse melding op WhatsApp over een terroristische aanslag op Mallorca

Guardia Civil waarschuwt voor valse melding op WhatsApp over een terroristische aanslag op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Een of andere grapjas heeft geprobeerd om veel mensen de schrik op het lijf te jagen door via WhatsApp een bericht door te sturen over een terroristische aanslag op het eiland Mallorca. De Guardia Civil politie waarschuwt voor dit soort grappen aangezien het compleet vals is. Buiten het feit dat de politie aangeeft alleen officiële berichten van de autoriteiten via de officiële kanalen te volgen, heeft men aangegeven naar de dader van deze “bulo” op zoek te gaan.

In Spanje spreekt men in het geval van deze – steeds meer voorkomende – valse berichten van een “bulo”. President Trump zou praten of fake news etc. en in essentie is het dat ook maar het gaat waarschijnlijk om een zeer vervelende grap. Volgens het bericht zou “Carlos gezegd hebben dat er vandaag (dinsdag) een aanslag gepleegd zou worden op Mallorca”. Er wordt verder niet bij vermeld waar en hoe en meer informatie is er niet in het bericht.

De Guardia Civil heeft naar aanleiding van deze valse melding een ander Twitter bericht verstuurd waarin zij melden dat er geen aanslag plaats gaat vinden en dat het fake news of een “bulo” is. Men moet in Spanje alleen afgaan op de berichten van de officiële kanalen op Twitter en andere sociale media zoals vand e Guraudis Civil, de Policia Nacional en de Mossos d’Esquadra in Catalonië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
 1. Het blijft maar doormodderen met zieke geesten die het schijnbaar normaal vinden om digitaal hun bizarre praktijken weer te geven. Een lege bodemloze zieke geest . Het leeft haalt adem en probeert een ander dwars te zitten. Meer zit er niet in . Helaas ! Wanneer zal het onheil stoppen en ophouden met bestaan.

 2. Jammer dat er zo weinig aandacht besteed word op de scholen, zodat de kinderen weten dat deze dingen fout zijn, in de huidige tijd dat pappa en mamma moet werken is het zo belangrijk dat de kinderen op de scholen opgevoed worden met scherpe controle door de overheid, hoe de leraren dit doen. Ook de leraren moeten opgeleid worden om dit de kinderen bij te brengen. Dan zal het nog een generatie, misschien wel twee generaties duren voordat we verbetering zullen zien.

  1. Ook jij hebt gelijk, wat mij betreft, maar eigenlijk zijn de ouders, of ze werken of niet, nog steeds verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen, niet de school.

   1. Helaas wordt dat teveel afgeschoven naar de scholen en worden ze zelfs vaak aansprakelijk gesteld als het fout gaat met de kinderen. Vreemde gewaarwording.

 3. Opsporen en vastzetten, hier worden geen grappen overgemaakt.
  Aan smerige suggesties ,hebben we geeg behoefte.
  Daadkracht is wat we willen zien, het is schaamteloos van deze persoon.

  1. Beste Harrie, ik ben het hlemaal met je eens, zeker in deze tijden van bloedige aanslagen zijn dit soort “geintjes” niet “grappig” maar juist gevaarlijk en heel respectloos ten opzichte van de onlangs gevallen slachtoffers en hun families en vrienden. Dus inderdaad: oppakken en een tijdlang vastzetten, op water en brood en verder niets!

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken