skip to Main Content
Het verhaal van de zomer werd geschreven op Twitter en had veel Spanjaarden in bedwang

Het verhaal van de zomer werd geschreven op Twitter en had veel Spanjaarden in bedwang

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Sommigen zeggen dat het geniaal was anderen zeggen dat het puur geluk was dat het verhaal van de striptekenaar en verhalenschrijver Manuel Bartual zo is aangeslagen bij de Spanjaarden. We hebben het hier over de thriller die de goede man geschreven heeft maar niet gewoon op papier maar op Twitter met zinnen die niet langer zijn dan 140 karakters en af en toe foto’s en video’s om het extra spannend te maken. De schrijver van het pakkende verhaal heeft bekend dat alles van te voren bedacht was.

Feit is dat sinds dat Manuel Bartual zijn eerste zin publiceerde op Twitter kwamen er steeds meer nieuwsgierige lezers bij waardoor er duizenden mensen elke dag zaten te wachten op de ontwikkelingen in het inmiddels verhaal van de zomer en Manuel enkele dagen Trending Topic was. De openingszin was: “Ando de vacaciones desde hace un par de días, en un hotel cerca de la playa. Iba todo bien hasta que han comenzado a suceder cosas raras” wat zoveel betekent als “Ik ben al een paar dagen op vakantie, in een hotel dichtbij het strand. Alles ging goed totdat er rare dingen gebeurden”.

Veel lezers van deze eerste regels en de daaropvolgende teksten die elk uur gedurende een week werden geplaatst op Twitter dachten in eerste instantie dat het om iets waargebeurds ging en dat de schrijver zijn ervaringen vertelde. Langzaamaan begonnen er steeds meer lezers te komen die nieuwsgierig op elke nieuwe tekstregel wachten totdat de meeste van hen ook langzaam in de gaten kregen dat het om een fictief verhaal ging en niet om de realiteit. Toch probeerde de schrijver de lezers om de tuin te leiden door af en toe spannende foto’s en video’s te plaatsen waardoor het hele verhaal echter leek. LEES HET HELE VERHAAL (IN HET SPAANS) OP DE TWITTER PAGINA VAN MANUEL (KLIK)

Verhaallijn

De verhaallijn is eigenlijk heel bizar maar blijkbaar iets waar veel lezers vatbaar voor waren. Na de eerste woorden geplaatst te hebben op Twitter werd duidelijk dat het verhaal ging over hemzelf en een clone van de schrijver of in ieder geval iemand die op hem leek en die hem volgde op zijn vakantieadres op Mallorca. Manuel werd voor een groot gevaar gewaarschuwd door een tekst die op velletjes toiletpapier waren geschreven. Toen Manuel eenmaal het gevaar had gezien van een clone van hemzelf besloot hij terug te keren naar zijn woonplaats maar deze persoon volgde hem nog steeds. Door middel van korte maar pakkende teksten en af en toe een foto of video hield de schrijver gedurende een week meer dan 300.000 Twitter volgers in bedwang en kwam hij in de SPaanse pers en op televisie.

Het verhaal begon op 21 augustus en eindigde op 27 augustus met een kort “Hola?” waarna zijn uitleg van het hele verhaal begon en dat het om een “grap” ging. Deze grap werd echter wel zorgvuldig door de schrijver en striptekenaar van te voren gepland waarbij ook zijn vrouw heeft meegeholpen door van hem video’s te maken, of was het zijn clone, of was het….

Volgens de bedenker van het hele verhaal komt zijn inspiratie van dit fictieve verhaal van de vele valse documentaires en films zoals de Blair Witch Project en War of the World, het epische verhaal wat op de radio werd verteld alsof er een echte invasie was van buitenaardse wezens, iets wat later enkele keren verfilmd werd. Ook manuel denkt aan een korte film over zijn verhaal maar die plannen moeten nog worden uitgewerkt.

Manuel Bartual heeft het in ieder geval voor elkaar gekregen om van 6.000 volgers naar maar liefst 420.000 volgers te gaan op zijn Twitter pagina. Daarnaast heeft de tekenaar en schrijver landelijke bekendheid gekregen door zijn verhaal. Maar wat was nou de echte bedoeling van dat geplan, voorbereidingen en het dagenlang elke uur een tekst plaatsen op Twitter tijdens zijn vakantie (dat is echte waar overigens) op Mallorca? Niemand weet het, misschien ook Manuel zelf wel niet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Ik zal het verhaal morgen eens lezen. Goed voor mijn Spaans.
    Ik lees enorm graag en uitsluitend Spaanse boeken, de aankoop ervan start de dag dat ik toekom.
    Dank aan de redactie.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken