skip to Main Content
Crisis binnen de socialistische PSOE partij nu 17 raadsleden zijn opgestapt

Crisis binnen de socialistische PSOE partij nu 17 raadsleden zijn opgestapt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

pedro-sanchez2aMADRID – De socialistische politieke partij PSOE heeft een intern probleem en dat is deze woensdag alleen maar erger geworden door het opstappen van 17 comité- of raadsleden om zo de positie van de leider Pedro Sánchez te doen wankelen. Daarnaast wil men met deze actie voorkomen dat er komende zaterdag een bijeenkomst kan plaatsvinden over beslissingen van de PSOE tijdens een partij congres.

Deze woensdag zijn 17 van de 35 leden van de federale raad van bestuur van de socialistische PSOE partij opgestapt en hebben zij hun functie neergelegd. Het merendeel van de opgestapte raadsleden is afkomstig uit Andalusië en zijn voorstanders en volgers van de regionale socialistische premier Susana Díaz. Daarnaast is ook de regionale premier van Valencia Ximo Puig opgestapt en diverse leden uit Castilla la Mancha, Castilla y Léon, Madrid en Aragón om er maar een paar te noemen. In totaal zijn er 17 van de 35 raadsleden die hun functie hebben opgegeven om zo een partij congres niet door te laten gaan.

Binnen de PSOE partij zijn er mensen die willen dat partijleider Pedro Sánchez zijn functie neerlegt en plaats maakt voor een opvolger. Deze drang naar een nieuwe partijleider is alleen maar groter geworden na de fatale uitslagen bij de regionale verkiezingen in het Baskenland en Galicië het afgelopen weekend. Pedro Sánchez wil voorlopig echter niets weten van opstappen en wil zijn toekomst laten afhangen van een partijcongres waar men tevens kan bepalen of er een nieuwe partijleider moet komen of niet.

Hoe dan ook, bij de politieke crisis in Spanje komt de interne crisis binnen de PSOE er nog eens bij. Podemos leider Pablo Iglesias heeft al gezegd dat degene die op zijn gestapt simpelweg aanhangers zijn van Mariano Rajoy van de PP. De Partido Popular daarentegen wenst Pedro Sanchez veel succes aangezien de PSOE een belangrijke partij is voor de vorming van een nieuwe regering, dit ondanks het feit dat de PSOE leider Sanchez nu niet echt een vriend is van Rajoy en niets van een coalitie met de PP wil weten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken