skip to Main Content
Aardbeving van 4,3 op Richter schaal voor de kust van de Costa Brava

Aardbeving van 4,3 op Richter schaal voor de kust van de Costa Brava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

beving4GIRONA – In de nacht van woensdag op donderdag heeft er voor de kust van de Costa Brava een aardbeving plaatsgevonden met een kracht van 4,3 op de schaal van Richter. Aangezien de beving plaatsvond om 1.30 uur ’s-nachts en slechts 10 seconden duurde zijn er geen gewonden gevallen aangezien de meeste mensen al sliepen. Ook is er geen materiële schade gemeld in de omgeving van de beving.

De beving gebeurde precies voor de kustplaats l’Escala in de buurt van de bekendere plaats Rosas op 6 kilometer diepte in de zee, aldus het Nationale Geografische Instituut. Ondanks het feit dat de beving ’s-nachts plaatsvond waren er toch veel inwoners van de omgeving Alt Empordá en speciaal de inwoners van l’Escala, Rosas, Figueres en Empuriabrava die verontrust de politie belden om te vragen wat er aan de hand was. Gelukkig raakte niemand gewond bij deze beving van 4,3 op de schaal van Richter.

Rond 1.55 uur vond er een tweede beving plaats van slechts 1,7 op de Richter schaal voor de kust van Sant Pere Pescador die dan ook door bijna niemand gevoeld werd. Deze beving duurde ook veel minder lang, tussen de 5 en 8 seconden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken