skip to Main Content
Minstens 27 gewonden na ontsporing trein op traject Málaga-Sevilla

Minstens 27 gewonden na ontsporing trein op traject Málaga-Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Er zijn minstens 27 personen gewond geraakt nadat een trein op het traject Málaga-Sevilla deels van de rails raakte. Het voorval deed zich voor rond 10 uur woensdagochtend toen de eerste en tweede rijtuigen van het spoor raakten maar gelukkig niet omsloegen. Dat gebeurde ter hoogte van de gemeente El Arahal in de provincie Sevilla. Een van de gewonden is er ernstig aan toe volgens de krant Diario Sur terwijl de overige gewonden lichtgewond raakten. Aan boord van de regionale trein waren 70 personen.

De trein was om 7.41 uur vertrokken vanaf het treinstation in Málaga richting de hoofdstad van Andalusië Sevilla. Om 10.21 uur raakte de trein echter nabij de gemeente El Arahal van het spoor waarbij 27 gewonden vielen en de overige inzittenden met de schrik vrijkwamen. Het voorval gebeurde op slechts zes kilometer van de plaats op hetzelfde treinspoor waar deze woensdagochtend vanwege de regen het treinverkeer onderbroken moest worden omdat er modder en rotsen op het spoor lagen.

Vanwege het ongeval en het feit dat er maar een spoor is, is dit gesloten en worden passagiers van andere treinen met bussen naar hun bestemmingen gebracht. Renfe en Adif gaan nu werken aan het weghalen van het ontspoorde treindeel waarna het spoor weer open gaan voor het treinverkeer.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken