skip to Main Content

ADSL in Spanje nog steeds duurder dan Europees gemiddelde

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

20 Minutos

MADRID – (Redactie) We hebben er al vaker over geschreven op SpanjeVandaag, maar woensdag werd weer bekend dat het ADLS in Spanje nog steeds duurder is dan het Europese gemiddelde. Volgens de consumentenbond is het ADSL 21,2% duurder dan alle Europese ADSL contracten bij elkaar. De beste actuele aanbieding voor ADSL in Spanje is 32 euro per maand terwijl het Europees gemiddelde op 26,40 euro ligt.

Het gaat met name om de ADSL pakketten van 2 tot 10 Mb aan snelheid. De goedkoopste prijs voor een snelheid van 10 Mb in Spanje is 36,30 euro tegenover een Europees gemiddelde van 28,20 euro, 28,7% duurder in Spanje.

Telefónica is daarnaast nog steeds de duurste aanbieder van de “klassieke” internet aanbieders in Europa, 84,6% duurder zelfs dan andere “klassieke” internet aanbieders in Europa. Gemiddelde prijs van Telefónica ligt op 58,70 euro tegenover een Europees gemiddelde van 31,80 euro. Andere internet aanbieders dienen de telefoonlijnen van Telefónica te huren welke inmiddels 47% van al het ADSL verkeer in beslag neemt in Spanje.

Volgens het onderzoek was in juni 2010 de aanbieder Orange het goedkoopste van alle aanbieders met een prijs van 32 euro voor een pakket van 2 tot 10 Mb. Daarnaast zijn de internet snelheden ook nog steeds de langzaamste van heel Europa. (20 Minutos)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend