skip to Main Content

Wegvallen babysubsidie zorgt voor keizersnedes. Niet doen, zeggen specialisten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

InSPanje.nl

MADRID – (Else Beekman) Op 1 januari verdwijnt de speciale babysubsidie van 2.500€. Veel vrouwen die bijna uitgerekend zijn willen graag nog voor die tijd bevallen en vragen om een keizersnede.

Dokter Luis Mercé Alberto van het Centro Nacional de Ecografía en Ginecología y Obstetricia laat weten dat het absoluut af te raden is om zonder medische redenen een keizersnede te plegen voordat de baby volledig voldragen is, volgens hem kan het zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid van de baby.

Er vrouwen zijn die hun arts om een keizersnede vragen voor 31 december, op die manier ontvangen ze nog 2.500€ van de regering. Maar Alberto is van mening dat een dergelijke beslissing hen nog wel eens duur zou kunnen komen te staan.

“De eventuele negatieve gevolgen van een onnodig vroege keizersnede kunnen voor de baby en soms ook voor de moeder meer kosten dan wat het op korte termijn oplevert.”

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend