skip to Main Content
Drie aardbevingen in provincies Málaga en Córdoba

Drie aardbevingen in provincies Málaga en Córdoba

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Er hebben opnieuw aardbevingen plaatsgevonden in de provincies Málaga en dit keer ok in Córdoba. De epicentra lagen in de gemeente Benalmádena, Archidona in de provincie Málaga en Baena in de provincie Córdoba. Alledrie de bevingen vonden plaats in de nacht van donderdag op vrijdag en hadden krachten tussen de 1,8 en 3,8 op de schaal van Richter.

Volgens de gegevens van het Instituto Geográfico Nacional (INE) trilde de grond licht in de gemeente Archidona in de provincie Málaga waar om 2.57 uur op 12 kilometer diepte een aardbeving werd gemeten van met een kracht van slechts 1,8 op de schaal van Richter. Deze was zo licht dat de beving ook vanwege het tijdstip door praktisch niemand werd gevoeld.

De volgende beving vond plaats om 5.17 uur in de gemeente Baena in de provincie Córdoba waar de zwaarste aardbeving werd gemeten met een kracht van 3,8 op de schaal van Richter. Hier kwamen wel diverse meldingen binnen bij de nooddiensten maar is er geen melding gedaan van schade en of gewonden. Deze beving vond plaats op 12 kilometer diepte en praktisch op dezelfde plaats waar vorig jaar rond dezelfde tijd ook al een beving plaatsvond.

De eerder gemeten bevingen werden uiteindelijk gevolgd door een derde aardbeving in de kustgemeente Benalmádena in de provincie Málaga waar om 5.48 uur op 58 kilometer diepte een beving werd gemeten van 3,5 op de schaal van Richter. Ook hier kwamen diverse telefoontjes binnen van verontruste inwoners.

Op tweede kerstdag werden er in de gemeente Torremolinos in de provincie Málaga ook al twee aardbevingen gemeten van 3,1 en 3 op de schaal van Richter. Op 24 december trilde de grond ook al in Almería met een aardbeving van 3,6 op de schaal van Richter. In de provincie Málaga gebeuren echter regelmatig aardbevingen zoals een beving met een kracht van 4 op de schaal van Richter op 4 november of 4,2 op de schaal van Richter op 5 oktober en vlak daarvoor op 2 oktober een beving van 3,5 op de schaal van Richter nabij de gemeente Comares. Op 6 september werd de gemeente Torremolinos voor het laatst getroffen door een aardbeving met toen een kracht van 2,6 op de schaal van Richter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken