skip to Main Content
Ryanair cabinepersoneel Spanje gaat op 8, 10 en 13 januari staken
Ryanair

Ryanair cabinepersoneel Spanje gaat op 8, 10 en 13 januari staken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De vakbonden van het Ryanair cabinepersoneel in Spanje hebben aangekondigd dat de werknemers op 8, 10 en 13 januari 2019 het werk gaan neerleggen tijdens nieuwe stakingen. Het gaat om zo’n 1.800 werknemers die als cabinepersoneel werken vanuit Spaanse luchthavens en lid zijn van twee vakbonden, USO en Sitcpla.

De Spaanse vakbonden zeggen dat de onderhandelingen met de Ierse low cost luchtvaartmaatschappij opnieuw op niets zijn uitgelopen. Zo respecteert Ryanair na de vele beloftes om stakingen te voorkomen nog steeds niet de Spaanse wetten en werkt het Ryanair personeel nog steeds met Ierse contracten.

Volgens de vakbonden USO en Sitcpla heeft Ryanair in andere landen zoals Duitsland en Frankrijk inmiddels wel toegegeven en zullen de Ryanair werknemers nationale contracten krijgen. Voor Spanje is dit nog steeds niet gelukt en om aan te tonen dat men daarmee niet tevreden is heeft men bevestigd dat er op drie dagen in januari gestaakt zal worden.

Het gaat om dinsdag 8, donderdag 10 en zondag 13 januari. Ryanair krijgt van de vakbonden nog 10 dagen de tijd om te beslissen of ze het cabinepersoneel Spaanse contracten gaat aanbieden of niet om de stakingen te voorkomen.

Zoals bekend is er al maanden een strijd gaande tussen Europa’s populairste budget vlieger en het personeel dat werkzaam is in o.a. Spanje. Het cabinepersoneel (en piloten) wil werken volgens de Spaanse wetgevingen en niet de Ierse.

Afgelopen 28 september 2018 vond al de grootste staking plaats van Europees Ryanair cabinepersoneel in meerdere landen waaronder Spanje, Nederland, België, Duitsland, Portugal en Duitsland. Datzelfde gebeurde ook op 25 en 26 juli 2018 waarbij er stakingen waren in Spanje, Portugal en België en op 26 juli ook in Italië.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. En dan maar andere mensen hun vakanties verbrodden. Schandalig en egoïstisch!!! Je weet waar je aan begint en staat het je niet aan zoek dan ander werk!!! Smerig machtsmisbruik noem ik het mensen die in een kleine firma werken hebben vaak veel slechtere werkomstandigheden maar daar is geen gehoor naar. STOP MET ANDEREN HUN VAKANTIEGELD TE VERGOOIEN AUB.

  2. Ryanair respecteert niets op gebied ban fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden. Zelfs rechterlijke uitspraken worden aan de laars gelapt, zie de situatie rond het personeel op Eindhoven . Schandalig bedrijf .

    1. Al het personeel dat bij Ryanair werkt, heeft een contract getekend waarin de arbeidsvoorwaarden staan. Als je niet akkoord bent met die voorwaarden, dan teken je niet en zoek je een andere werkgever.
      Ryanair heeft groot gelijk met wat ze in Eindhoven hebben gedaan . Wie een contract heeft getekend en daarna de voorwaarden niet wil volgen, moet niet zeuren dat hij zijn ontslag krijgt of overgeplaatst wordt na een staking. Die staking staat gelijk met contractbreuk, werkweigering of ongewettigde afwezigheid.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken