skip to Main Content
Celstraf van een jaar geëist tegen treiterende PSV-supporters in Madrid
Archieffoto

Celstraf van een jaar geëist tegen treiterende PSV-supporters in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – In maart 2016 hebben diverse PSV-supporters die in Madrid aanwezig waren voor de returnwedstrijd in de Champions League tussen Atlético Madrid en PSV zich niet echt voorbeeldig gedragen. De beelden van het wangedrag van deze Nederlandse supporters gingen de wereld rond en nu heeft het Openbaar Ministerie in Madrid celstraffen en schadevergoedingen geëist.

De Fiscalía Provincial de Madrid heeft tegen drie PSV-supporters een jaar celstraf geëist voor het vernederen en treiteren van vier Roemeense vrouwen die op de Plaza Mayor aan het bedelen waren. Daarnaast moeten de supporters elke vrouw 600 euro schadevergoeding betalen.

Diverse PSV-supporters die op een terras aan het drinken en feesten waren besloten in een lollige bui muntjes te gooien naar de bedelende vrouwen. Een van de drie aangeklaagde supporters wist zelfs voor de vrouwen een bankbiljet in brand te zetten om de vrouwen nog meer te vernederen.

De beelden van het wangedrag van de Nederlandse PSV-supporters gingen de hele wereld rond en zorgden voor veel verontwaardiging bij PSV, in Spanje en over de hele wereld.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 17 reacties
 1. Juan 74, knap stukje schreef je! Ik merk dat het Spaanse OM ook het rechts-ongelijkheidsvirus heeft opgelopen. Het is jammer dat de EU politici en topbestuurders dit virus gratis (wat heet GEVOED met veel belastinggeld, weinig werk en risicoloos gedrag) doelbewust blijven wegkijken t.a.v. de tergende vernederingen die de EU burgers van goede wil zich moeten laten welgevallen. Dat dit soms een simpele, maar uit het brein van natuurlijk rechtsgevoel opborrelende reactie te weeg brengt bij o.a. deze supporters, is menselijk. Dit bewijst dat de mensen van het recht (Justitie, topfunctionarissen, bestuurders en politiek) inderdaad ernstig ziek zijn geworden van bovenvermeld virus, het virus heeft n.l. hun vanuit de natuur meegekregen menselijk rechtsgevoel ernstig aangetast. Onze Europese machthebbers hebben tegenwoordig een andere soort recht. het ONRECHT! Dat is feitelijk vast te stellen aan de hand van de (veel) meer dan de, in het dossier “Neerlands Burgers en Des Konings Zakkenvullers” genoemde 5500 gevallen van opzettelijke fouten en/of ondeskundig gedrag en/of misdragingen en/of misdaden en/of manipulaties en/of verduistering van en/of vervalsing van bewijs en/of feiten en/of corruptie en/of het onder de pet houden van informatie en het negeren van aangiften en/of meldingen van genoemde ontoelaatbare gedragingen van politici, bestuurders, overheidsfunctionarissen en de in hun opdracht parasiterende paladijnen.
  Ad van Velsen. mijnpleidooi@gmail.com

 2. Volledig eens met Juan 74.Die zo gezegde roemeense bedelaars gewoon het land uitzetten wat dat zijn de criminelen.Heb zelf meegemaakt aan de supermarkt dat zo een vrouw met drie kinderen aan het bedelen was.Haar kinderen begonnen te rommelen in mijn kar en PIKTE gewoon een zak snoep.Ik mijn beklag gedaan in de winkel en kreeg als antwoord enkel dag het zelfde met dat gespuis en de politie stuurt ze regelmatig weg maar na een uur zitten ze er terug.

 3. Als gast In een ander land moet je gedrag een voorbeeld zijn, dit was hier duidelijk niet het geval..
  De eis mag dan hoog uitvallen, maar een voorbeeld mag best gesteld worden.
  Deze lieden hadden minachting voor andere burgers.
  Ook bedelaars zijn burgers, en ja er is bende vorming, wat niet wil zeggen dat wij dit gedrag moeten accepteren .
  Overigens zijn de betrokken zogenaamde supporters al in bezit van een stadion verbod.
  Wat je er ook van vind de actie was respectloos.

 4. 600 euro boete betalen aan de bedelaars????? Veel te weinig. Ze moeten zich schamen. Eerst voor honderden euro’s verzuipen en zich dan zo gedragen?
  Of je het eens met bedelaars of niet, je kunt er ook op een normale manier langs lopen en negeren. En Juan 74, jij bent een lekker voorbeeld voor deze maatschappij. Ga zo door.

  1. Die kwallenkoppen uit Eindhoven en die bedelaars uit Roemenië hebben 1 ding gemeen : ze zijn met opzet naar Spanje gekomen om zich te misdragen…

  2. skbeetje???
   Waar dat ook maar voor staat.
   Ik zie het als een compliment dat je me als een voorbeeld ziet voor deze maatschappij.
   Anders dan jij zit ik er midden in en maak het dagelijks mee, ik help vele bedelaars die het echt slecht hebben en die kotsen dit soort lui uit die net doen of ze ineens misbruikt worden.!! Nou jij weer, wat doe jij voor de minder bedeelden in Spanje??
   Mijn stichtingen en bedrijven helpen de echte zwervers en mensen die het nodig hebben, maar niet deze bendes en de verslaafden die niet anders willen!
   Deze supporters en hun gedrag, zeker niet goed te keuren, maar zij zijn niet het probleem. Het echte probleem zijn de bedelaars die via bendes komen, overduidelijk dit soort figuren in de de video.
   En dan de Nederlandse supporters aanpakken maar de bendes niet, dat is pas laag bij de grond en iedereen die deze supporters een trap na wil geven maar de mensen die er aan mee doen niet, die snappen het echte probleem niet!!

 5. Snap de reacties niet. Mensen vernederen is altijd en overal strafbaar, heeft niks met nationaliteit of hobbies te maken.

  1. En heel flauw om de schuld bij de slachtoffers neer te leggen. Slachtoffers zijn nooit schuldig aan wat daders met ze doen.

 6. Ik wou dat ze met mijn rechtszaak zo snel waren Deze juzgado. Slecht gedrag van de zogenaamde Supporters maar dit is een idiote straf, hondenmishandeling mag etc dit kan echt niet.

  1. Dit doet men puur omdat het om voetbalsupporters uit een ander land gaat.
   Laat ze wat doen aan al die bedelaars, je kan nergens meer normaal zitten of lopen of ze vallen je lastig. En velen zijn gewoon lid van een bende en halen zo meer geld per dag binnen dan mensen met een gewone baan.

   1. Wat een onzin Juan74. Deze NLers denken dat ze meer zijn dan een ander en vinden het leuk om iemand publiekelijk te vernederen. Dat moet gewoon gestraft worden. Klaar.

    1. Wat een onzin Marilene, dat is jouw mening, ik heb de mijne.
     Maar heb jij ooit gehoord van Spanjaarden die voor een zelfde vergrijp vervolgd worden? Denk van niet heh.
     Hoe het ook zij, of het gedrag goed of af te keuren is, daar heb ik het niet over, het feit dat ze voor zoiets celstraffen eisen is gewoon buiten elke proporties en dat heeft wel degelijk te maken met dat het voetbalsupporters zijn.
     Als je je even verdiept in de Spaanse kranten die hier over schrijven, dan kun je dat gewoon terug lezen. Er wordt letterlijk door het OM gesteld dat men deze ¨buitenlandse hooligans¨ als voorbeeld wil stellen voor toekomstige bezoekende voetbalsupporters.
     En ik vraag me echt sterk af of deze heren een wet hebben overtreden, ok, het in brand steken van euro biljetten is strafbaar, maar bedelaars geld toegooien? Ze iets laten doen voor het geld?
     Dat lijkt me toch niet strafbaar.
     Er is niemand die deze bedelaars heeft verplicht het geld op te rapen of de kunstjes te doen voor geld die men ze liet doen.
     Nogmaals, ik verdedig dit gedrag niet, maar ik vind dit weer zwaar overdreven van het Spaanse OM en ik hoop dat de rechter er niet in meegaat. Want ze zijn nog niet veroordeeld heh.
     Het is juist typisch Nederlands wat jij hier doet, namelijk het gedrag van anderen afkeuren en gelijk met het vingertje wijzen.
     Dat bedelen ook strafbaar is voor de Spaanse wet, daar hoor ik jou niet over en ook hoor ik daar het OM niet over.
     Simpele feit is, die bedelaars beginnen met de wet te overtreden, dat is hun keuze, vaak worden ze gedwongen door bendes, maar dan nog, zij gaan in de fout. En daar hoor ik niemand over. Vreemd genoeg.

     1. Ik dacht idd ook op zijn hollands over deze vernederend gedrag van die supporters maar nu ik u mening lees en u kijk erop met feiten vind ik dat u daar een heel goed punt heeft ja en zeker het feit dat deze denk ik gedwongen zijn want die bendes en bedelaars wij hier hebben ik woon is 1 grote familie uit een naburig dorpje en zullen zich echt niet zo gedragen om achter dat geld aan te gaan! Vr Gr Frank

     2. Juan, helemaal met je eens.
      Natuurlijk is het misselijkmakend en verwerpelijk gedrag, maar strafbaar bij wet? Denk het ook niet.

     3. Klip en klaar. Geen speld tussen te krijgen Juan. Zeer verhelderend stuk-

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken