14-daagse grenscontroles Spanje-Portugal en verplichte PCR en quarantaine

14-daagse grenscontroles Spanje-Portugal en verplichte PCR en quarantaine
Beeld: Europa Press

14-daagse grenscontroles Spanje-Portugal en verplichte PCR en quarantaine

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Zoals al eerder aangekondigd gaat Portugal de grenscontroles opnieuw invoeren op de grens tussen Spanje en Portugal. Dat wil niet zeggen dat de grenzen dicht gaan maar wel dat alle niet-essentiële reizen niet meer zijn toegestaan. Voor grenswerkers, familieleden en goederentransport zijn er uitzonderingen maar het recreatief en toeristisch reizen is niet meer toegestaan. Portugezen mogen tot en met 10 februari het land niet verlaten.

Portugal heeft een 1.292 kilometer lange grens met Spanje, dit is de langste grens van het land. Deze grens gaat door Galicië (provincies Pontevedra en Orense), Castilië en León (provincies Zamora en Salamanca), Extremadura (provincies Cáceres en Badajoz) en Andalusië (provincia Huelva).

Op alle plaatsen komen grenscontroles of worden, met name de kleine, grensovergangen gesloten. Het is vanaf zondag 31 januari 1.00 uur tot 10 februari 1.00 uur (vanwege het tijdsverschil) niet toegestaan om zomaar de grens tussen Spanje en Portugal te passeren. Uitzonderingen zijn o.a. voor werk, goederentransport of het bezoeken van naaste familie en partners of voor onderwijs.

Grensovergangen

Er zijn 13 grensovergangen die open zijn waarvan er 8 gedurende 24 uur en 7 dagen per week: Tuy-Valença (Pontevedra); Verín-Vila Verde da Raia (Ourense); Alcañices-Quintanilha (Zamora); Fuentes de Oñoro-Vilar Formoso (Salamanca); Valencia de Alcántara-Marvão (Cáceres); Badajoz-Elvas; Rosal de la Frontera-Vila Verde de Ficalho en Ayamonte-Castro Marim (Huelva).

4 grensovergangen zijn geopend tussen 8 en 10 uur en tussen 19 en 21 uur (Spaanse tijden): Salvaterra Do Miño-Monçao (Pontevedra); Torregamones-Miranda do Douro (Zamora); Vilanova del Fresno-Mourao (Badajoz) en Encinasola- Barrancos (Huelva).

1 grensovergang is alleen geopend tussen 11 en 13 uur (Spaanse tijden) op woensdag en vrijdag: Zarzal la Mayor-Termas de Monfortinho (Cáceres).

De regels en uitzonderingen staan vermeld in de Spaanse staatscourant BOE-A-2021-1346 die zaterdag gepubliceerd is.

PCR en quarantaine

Spaanse reizigers die met het vliegtuig naar Portugal reizen moeten daarnaast verplicht de negatieve testresultaten van een PCR-test die niet ouder mag zijn dan 72 uur voor aankomst in Portugal laten zien. Daarnaast Spanjaarden na aankomst 14 dagen in quarantaine te gaan.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.