skip to Main Content
Diverse aardbevingen tussen de 1,6 en 3,2 op Richter schaal gemeten nabij Girona

Diverse aardbevingen tussen de 1,6 en 3,2 op Richter schaal gemeten nabij Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – In de nacht van woensdag op donderdag hebben de inwoners van de provincie Girona te maken gehad met diverse aardbevingen. De eerste vond plaats om 01.38 uur en had een kracht van 3,2 op de schaal van Richter en de tweede beving vond plaats om 04.13 uur en had een kracht van 1,6 op de schaal van Richter. In beide gevallen zijn er geen meldingen binnengekomen van schade aan gebouwen of infrastructuur maar zijn er wel diverse verontruste telefoontjes binnengekomen bij de politie.

Eigenlijk gaat het om meerdere aardbevingen in dezelfde buurt. Als eerste een beving van 2,4 op de Richter schaal die werd gemeten om 00.49 uur in de gemeente Santa Coloma de Farners gevolgd door de beving van 3,2 op de schaal van Richter in de gemeente Riudarenes om 01.38 uur en de aardbeving van 1,6 op de Richter schaal om 04.13 uur in de gemeente Riudarenes. Daartussendoor vond er nog om 01.51 uur een beving plaats van 1,8 op de schaal van Richter in de gemeente Santa Coloma de Farners.

Alle aardbevingen vonden plaats op dieptes tussen de 12 en 20 kilometer onder het aardoppervlak waardoor sommige bevingen wel opgemerkt werden door inwoners van de getroffen regio’s. Gezien de tijdstippen van veel aardbevingen in de nachtelijke uren waren er echter veel mensen die wellicht niets gemerkt hebben van, met name de kleinere bevingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken