skip to Main Content
Onderzoek naar 35 betrokkenen bij illegale woningbouw schandaal in Villanueva de la Concepción

Onderzoek naar 35 betrokkenen bij illegale woningbouw schandaal in Villanueva de la Concepción

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De Guardia Civil is een groot onderzoek gestart naar 35 personen die in verband worden gebracht met de operatie “oca” waarbij reeds in 2015 twee burgemeesters en diverse ambtenaren van de gemeente Villanueva de la Concepción in de provincie Málaga werden onderzocht. Het gaat in dit onderzoek met name om de illegale bouw van woningen op grond die niet geschikt is als bouwgrond maar wat wel werd toegestaan door de betrokkenen.

Het onderzoek werd gestart in 2015 toen een ex burgemeester aangifte deed van duistere en illegale zaken rondom de constructie in de gemeente Villanueva de la Concepción. Nu worden er verdere onderzoeken gedaan naar 35 personen waaronder bouwondernemers, makelaars en ambtenaren waarbij gekeken wordt of er illegaal gebouwd werd op terreinen die niet bedoeld zijn voor de constructie.

Er wordt nu door de Seprona afdeling van de Guardia Civil onderzocht of er sprake is van illegale constructies, waar deze hebben plaatsgevonden, wat de impact is op het milieu en de natuur en of deze eventueel afgebroken dienen te worden. Toekomstige kopers wordt aangeraden voor de aanschaf van woningen in deze gemeente eerst uitvoerig onderzoek te doen naar de situatie en legaliteit van de woningen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Er is in Estepona ook zo iets dergelijks aan de hand. De gemeente Estepona wil een aantal appertementsgebouwen van 8 verdiepingen hoog neerzetten binnen de 100 meter grens vanaf de zee. Deze grens is wettelijk bepaald, maar de gemeente heeft het publikelijk verklaart en probeert zo de 100 meter grens te omzeilen. Buiten dat het bouwen op dit stuk grond naast de haven niet is toegestaan, wordt het strand van Monte Cristo en de omgeving hierdoor ontsierd.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken