menu: rubrieken, zoeken & meer

Belgische prins Joachim met coronavirus besmet tijdens feestje in Córdoba

Belgische prins Joachim met coronavirus besmet tijdens feestje in Córdoba
Beeld: Facebook

Belgische prins Joachim met coronavirus besmet tijdens feestje in Córdoba

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De jongste zoon van prinses Astrid, prins Joachim, heeft al jaren een relatie met de Spaanse Victoria Ortiz Martinez-Sagrera die in Córdoba woont. Joachim loopt op dit moment ook stage in Córdoba. Nu is gebleken dat prins Joachim tijdens een bezoek aan deze Andalusische stad besmet is geraakt met het coronavirus tijdens een of meerdere bijeenkomsten met 27 aanwezige personen.

In de Spaanse en internationale kranten wordt veel geschreven over de besmetting van de Belgische prins Joachim. Zo wordt er over het merendeel geschreven dat de prins aanwezig was bij een feestje (men noemt dat in de Belgische media een lockdownfeest) waar 27 personen bij aanwezig waren. Het zou gaan om een feest in een privéwoning voor aristocraten.

Ondertussen schrijven Spaanse media ook over een andere versie, namelijk dat er niet een feest met 27 aanwezigen maar twee bijeenkomsten hebben plaatsgevonden met 12 en 15 personen, waaronder de Belgische prins. Daarbij gaat het om een familiemaaltijd in een plattelandswoning (finca) op maandag met 12 personen en een lunch op dinsdagmiddag met 15 aanwezigen.

In de tweede versie zou het gaan om een aantal personen dat is toegestaan in Fase 2, te weten maximaal 15 personen. In de eerste meest gepubliceerde versie zou het gaan om teveel mensen als er 27 aanwezigen waren. Prins Joachim werd op donderdag in Córdoba positief op COVID-19 getest.

Maar prins Joachim vloog naar Madrid-Barajas om daar een AVE hogesnelheidstrein naar Córdoba te nemen. Omdat hij werkt in Spanje mocht hij naar het land vliegen. Maar wat de prins echter niet heeft gedaan is de verplichte 14-daagse quarantaine en dat kan strafbaar zijn.