skip to Main Content
Man gebeten door haai tijdens zwemmen voor de kust van Elche, Alicante

Man gebeten door haai tijdens zwemmen voor de kust van Elche, Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

haai elche alicanteALICANTE – Deze vrijdag is een 40-jarige man door een haai in zijn hand gebeten tijdens het zwemmen voor de kust van het Playa de Los Arenales del Sol strand in Elche, Alicante. Als gevolg van deze haaienbeet werd het strand gedurende meer dan twee uur gesloten voor alle zwemmers. De gebeten man werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen aan zijn hand werd geholpen. Hij moest op meerdere plaatsen gehecht worden.

Het komt vaker voor dat er haaien gesignaleerd worden voor de kust van Spanje maar meestal blijft het daar ook bij. Haaien zwemmen liever in de open zee en niet dichtbij de kust waar mensen zijn maar soms komt dat wel voor omdat de haai dan gedesoriënteerd is vanwege ziekte. Net zoals in het geval van de haaienbeet deze vrijdag gaat het hier waarschijnlijk om een exemplaar van een “tintorera” haai of in het Nederlands de grote blauwe haai.

De blauwe haai is in principe niet gevaarlijk voor de mens en zal sneller wegzwemmen dan aanvallen maar als de haai zich bedreigd voelt doet deze wat zijn instinct zegt, van zich afbijten. In dit geval gebeurde dat dus waarschijnlijk ook voor de kust van Elche in de provincie Alicante aan de Costa Blanca. Daarnaast heeft men al gezegd dat het waarschijnlijk om een jong exemplaar gaat van een blauwe haai.

De ontmoeting tussen de 40-jarige man en de kleine haai vond plaats rond 11:30 uur vrijdagmorgen voor het strand van Las Arenales del Sol in de gemeente Elche, Alicante. Na het voorval werd de rode vlag gehesen en moest iedereen het water verlaten waarna men met boten en jetski’s op zoek ging naar de haai, die overigens niet werd gevonden. Twee uur later kon men weer het water in om te genieten van de zee – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken