Avondklok in Marbella en Estepona na goedkeuring rechters in Andalusië

Avondklok in Marbella en Estepona na goedkeuring rechters in Andalusië
Beeld: 123rf

Avondklok in Marbella en Estepona na goedkeuring rechters in Andalusië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Inwoners en bezoekers van de gemeenten Marbella en Estepona hebben vanaf zaterdag 31 juli tussen 2.00 en 7.00 uur te maken met een lokale avondklok. De regionale overheid had een verzoek ingediend bij het regionale Hooggerechtshof dat dit op vrijdag heeft goedgekeurd. Het gaat om een avondklok van 7 dagen die eventueel verlengd kan worden als de rechters daar toestemming voor geven.

Tussen 2.00 en 7.00 uur vanaf zaterdag 31 juli tot en met vrijdag 6 augustus hebben de inwoners en bezoekers van Marbella en Estepona te maken met een avondklok. Dat betekent dat tussen 2.00 en 7.00 uur niemand op straat mag zijn (op belangrijke uitzonderingen na). Het gaat dus om een lokale avondklok alleen in deze twee gemeenten omdat de corona-incidentie hoger is dan 1.000 per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen.

De corona-incidentie in Marbella is op dit moment 1.010,6 en in Estepona 1.026,7 maar op de dag van de aanvraag bij het regionaal Hooggerechtshof waren deze hoger, te weten 1.038,4 en 1.026,7 per 100.000 inwoners in de afgelopen 14 dagen. De inwoners van Málaga stad hebben op dit moment nog niet te maken met een avondklok omdat de corona-incidentie met 997,8 net onder de 1.000 zit.

De lokale avondklok wordt alleen ingesteld in die gemeenten die minstens 5.000 inwoners hebben en waar de corona-incidentie hoger is dan 1.000. Andere gemeenten met een hoge corona-incidentie zijn Sayalonga (1.211); Fuente de Piedra (1.051); Villanueva de la Concepción (1.612); Benaoján (1.514); Faraján (7.280) en Jubrique (1.147) maar daar wonen minder dan 5.000 inwoners.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.