skip to Main Content
Trainer Lopetegui na 18 weken alweer ontslagen bij Real Madrid
ElDiario

Trainer Lopetegui na 18 weken alweer ontslagen bij Real Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Trainer Lopetegui na 18 weken alweer ontslagen bij Real Madrid

ElDiario

VOETBAL – Afgelopen zomer, net voor aanvang van het Wereldkampioenschap in Rusland, werd bekend gemaakt dat de bondscoach Julen Lopetegui na het WK naar Real Madrid zou gaan om Zinedine Zidane op te volgen. Dat nieuws viel niet goed bij de Spaanse voetbalbond die dan ook meteen Lopetegui op straat zette en hem verving met  Fernando Hierro. Vanaf dat moment is het bergafwaarts gegaan met de trainer en zijn nieuwe club, Real Madrid.

Weliswaar is de Spaanse La Liga 2018/2019 nog maar net begonnen en zijn er 10 (van de 38) speelrondes geweest maar Real Madrid doet het nu al niet goed. Dat werd het afgelopen weekend wel bewezen na het verlies van de Koninklijke tegenover aartsrivaal FC Barcelona tijdens de El Clásico. Deze won Barcelona met 5-1 waarbij in het veld in het Camp Nou al werd geroepen “Lopetegui selección”.

Voorzitter Florentino Perez wist eigenlijk sinds 2 oktober (na het verlies in de Champions League tegen CSKA Moscu) al dat hij de nieuwe trainer zou gaan vervangen en wilde dat doen als tweede keus met de Italiaan Antonio Conte terwijl zijn eerste keuze José Mourinho is waarmee hij de Portugees wil terughalen naar Madrid.

Mourinho is geen optie vanwege zijn contract en er blijken problemen te zijn met de Italiaan Cointe waarop de club heeft besloten de voormalige speler en inmiddels voormalige trainer van het jeugdelftal van Real Madrid, Santiago Solari (42 jaar) naar voren te schuiven als “voorlopige” hoofdtrainer van het hoofdteam.

Volgens de reglementen mag Solari echter slechts 14 dagen de voorlopige trainer zijn dus in die korte tijd moet Florentino Perez een andere trainer vinden of Solari aanstellen als definitieve hoofdtrainer.

Julen Lopetegui is dus nu al naar vier en half maand vervangen vanwege de slechte resultaten bij Real Madrid die na het verlies tegen FC Barcelona inmiddels op de 9e plaats staat met 14 punten, 7 minder dan Fc Barcelona die 21 punten heeft en op de 1e plaats staat. Madrid is daarnaast slechts 6 punten verwijderd van de lijst van clubs die voor degradatie op de lijst staan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken