Galicië plaatst tot 3 november zeven grote steden in een lockdown

Galicië plaatst tot 3 november zeven grote steden in een lockdown
Beeld: Xunta de Galicia

Galicië plaatst tot 3 november zeven grote steden in een lockdown

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO – De regionale overheid van de autonome regio Galicië heeft besloten om lokale lockdowns in te voeren. Het gaat om lockdowns voor de zeven grootste steden en hun randgemeenten die ingaan op vrijdag 30 oktober om 15 uur en zullen duren tot dinsdag 3 november (tijdstip onbekend). Er komt dus (nog) geen regionale lockdown voor de hele autonome regio waarmee Galicië nog steeds een van de vijf regio’s is zonder een regionale lockdown in Spanje.

Ook in Galicië blijft het aantal besmettingsgevallen stijgen en dus is het voor de Xunta de Galicia tijd om actie te ondernemen. Dat doet de regionale overheid echter niet door een lockdown in te voeren voor de hele autonome regio, zoals in 12 andere regio’s wel het geval is, maar om de lijn van Madrid een gedeeltelijke en lokale lockdown in te voeren en slechts voor dagen.

Tussen vrijdag 30 oktober 15 uur en dinsdag 3 november (tijdstip onbekend) zijn de volgende steden en randgemeenten gesloten voor het in- en uitgaande reizen: Santiago/Ames/Teo, Narón/Ferrol/Fene/Neda, Pontevedra/Poio/Marín, A Coruña/Arteixo, Vigo, Lugo, Vimianzo

Deze voegen zich bij die gebieden die al te maken hadden met restricties, te weten Ourense/Barbadás, Vilardevós/Verín/Oímbra en O Carballiño/Boborás/O Irixo. 

Op dinsdag 3 november wordt de situatie bekeken en kan besloten worden om de lokale lockdowns te verlengen of een regionale lockdown in te voeren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.