menu: rubrieken, zoeken & meer

Galicië plaatst tot 3 november zeven grote steden in een lockdown

Galicië plaatst tot 3 november zeven grote steden in een lockdown
Beeld: Xunta de Galicia

Galicië plaatst tot 3 november zeven grote steden in een lockdown

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTIAGO – De regionale overheid van de autonome regio Galicië heeft besloten om lokale lockdowns in te voeren. Het gaat om lockdowns voor de zeven grootste steden en hun randgemeenten die ingaan op vrijdag 30 oktober om 15 uur en zullen duren tot dinsdag 3 november (tijdstip onbekend). Er komt dus (nog) geen regionale lockdown voor de hele autonome regio waarmee Galicië nog steeds een van de vijf regio’s is zonder een regionale lockdown in Spanje.

Ook in Galicië blijft het aantal besmettingsgevallen stijgen en dus is het voor de Xunta de Galicia tijd om actie te ondernemen. Dat doet de regionale overheid echter niet door een lockdown in te voeren voor de hele autonome regio, zoals in 12 andere regio’s wel het geval is, maar om de lijn van Madrid een gedeeltelijke en lokale lockdown in te voeren en slechts voor dagen.

Tussen vrijdag 30 oktober 15 uur en dinsdag 3 november (tijdstip onbekend) zijn de volgende steden en randgemeenten gesloten voor het in- en uitgaande reizen: Santiago/Ames/Teo, Narón/Ferrol/Fene/Neda, Pontevedra/Poio/Marín, A Coruña/Arteixo, Vigo, Lugo, Vimianzo

Deze voegen zich bij die gebieden die al te maken hadden met restricties, te weten Ourense/Barbadás, Vilardevós/Verín/Oímbra en O Carballiño/Boborás/O Irixo. 

Op dinsdag 3 november wordt de situatie bekeken en kan besloten worden om de lokale lockdowns te verlengen of een regionale lockdown in te voeren.