skip to Main Content
Blanes heropent een deel van het kustwandelpad dat tien jaar gesloten is geweest

Blanes heropent een deel van het kustwandelpad dat tien jaar gesloten is geweest

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – De gemeente Blanes heeft een deel van het Camino de Ronda wandelpad opnieuw geopend nadat dit tien jaar geleden gesloten werd voor het publiek. Nog voor deze kerst moet het weer mogelijk zijn om over het mooie wandelpad van de kustgemeente Blanes naar de badplaats Lloret de Mar te wandelen. Vanaf volgend jaar kunnen wandelaars dus langs de kust blijven wandelen en hoeft men geen omweg meer te maken.

Tien jaar geleden werd een deel van de kustwandelroute vanwege de veiligheid gesloten en het heeft ontzettend lang geduurd om uiteindelijk dit deel van de Camino de Ronda weer te openen. Na een investering van meer dan 250.000 euro hebben medewerkers van de gemeente Blanes het pad struik en afvalvrij gemaakt en hebben ze verbeteringen aangebracht waardoor het wandelen weer veilig moet zijn.

Vanaf komende kerst of begin volgend jaar is het dus mogelijk om vanaf de Cala Bona in Blanes over het wandelpad langs de kust naar de badplaats Lloret de Mar te lopen. Andersom kunnen wandelaars vanuit Lloret de Mar helemaal tot aan de delta (uitmonding in zee) van de rivier Tordera aan de andere kant van Blanes en op de grens met Malgrat de Mar lopen.

Bekijk via deze link meer foto’s van de Camino de Ronda tussen Blanes en Lloret de Mar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by