skip to Main Content
Finale Argentijnse Copa Libertadores 2018 wordt gespeeld in Madrid
Archieffoto

Finale Argentijnse Copa Libertadores 2018 wordt gespeeld in Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Het voetbal stadion Santiago Bernabeu van Real Madrid zal het eerste stadion zijn waar ooit een WK, EK, Champions League en nu ook de Zuid Amerikaanse Libertadores finale gespeeld werd. De Argentijnse Confederación Suramericana de Fútbol (Conmebol) heeft vanwege de gewelddadige problemen in Buenos Aires besloten de finale tussen River Plate en Boca Juniors in Spanje plaats te laten vinden.

Het is een waar voetbaldrama wat zich afspeelde bij de return wedstrijd tussen de Argentijnse aartsrivalen Boca Juniors en River Plate vorige week zaterdag. Spelers werden in de spelersbus aangevallen en moesten medisch verzorgd worden, de politie ging flink tekeer tegen de supporters en nog veel meer problemen.

Daarom werd besloten de return wedstrijd vanwege veiligheidsmaatregelen niet door te laten gaan en ging de organisatie op zoek naar alternatieven. Deze werden gevonden in Madrid waar het Santiago Bernabeu stadion op zaterdag 9 december om 20.30 uur (wat 16.30 uur in Buenos Aires is) de plaats zal zijn waar Boca en River tegenover elkaar zullen staan.

In principe was er in Argentinië een initiatief om Boca Juniors via de rechter tot winnaar uit te roepen maar dat werd geblokkeerd. River werd zwaar gestraft vanwege het geweld van de supporters maar die sancties gaan pas in 2019 in. Ondertussen werd door de federatie gezocht naar een alternatief buiten Argentinië die dus werd gevonden in Madrid.

De eerste van de twee wedstrijden werd gespeeld op zondag 11 november waarbij het 2-2 werd. De return wedstrijd stond gepland voor zaterdag 24 november maar die werd dus geannuleerd. De nieuwe return wedstrijd zal nu plaatsvinden in Madrid op zaterdag 9 december om 20.30 uur (16.30 uur Argentinië). Nu is het te hopen dat de Boca en River supporters in Spanje zich wel rustig houden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 9 reacties
  1. Slaat toch helemaal nergens op de wedtrijd in Madrid te gaan spelen of het nu doorgaat of niet. Je haalt wel een horde idiote suporters? mee die waarschijnlijk vrolijk verder gaan bij waar ze zijn gebleven. Kost klauwen met geld en wie gaat dat dan betalen?

    1. Die supporters komen helemaal niet. Op een handjevol elite na is Argentinië een AFM land. De gewone supporter kan dit helemaal niet betalen. Diezelfde argumenten golden ook bij het plan om de wedstrijd Gerona-Barcelona in de VS te spelen. Uiteindelijk gewoon verboden, maar alleen het idee al was waanzin.

  2. Het is nog niet zeker dat deze wedstrijd op Zondag 9 December in Madrid gespeeld word.
    Beide teams hebben beroep aangetekend tegen de beslissing van de Zuid Amerikaanse Bond.
    Word dis vervolgd.

  3. Dat valt allemaal nog te bezien. Beide clubs weigeren vooralsnog -om verschillende reden- deze wedstrijd te spelen. Uiteraard in het licht van de schandalige gebeurtenissen in Buenos Aires.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken