Corona-regels Portugal veranderen vanaf 1 december, ook als je met de auto reist

Corona-regels Portugal veranderen vanaf 1 december, ook als je met de auto reist
Beeld: Canva

Corona-regels Portugal veranderen vanaf 1 december, ook als je met de auto reist

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Vanaf 1 december gelden er andere inreis-regels in Portugal omdat de regering nieuwe corona-maatregelen bekend heeft gemaakt. Alle reizigers zijn vanaf 1 december 2021 verplicht om een negatieve COVID-19-testuitslag te laten zien om Portugal binnen te komen. Dit mag een antigeen-sneltest zijn die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen of een PCR-test van maximaal 72 uur voor vertrek. Let op: Dit geldt ook voor mensen die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van COVID-19.

Vanaf 1 december gelden in Portugal andere corona-maatregelen en moet iedereen die het land binnenkomt een negatieve COVID-19-testuitslag laten zien. Dat geldt dus ook voor volledig gevaccineerde personen. Deze inreis-eis geldt zowel voor reizigers die met het vliegtuig aankomen (door de lucht) als de reizigers die met de auto Portugal binnenkomen (over land) en passagiers van o.a. cruiseschepen (over zee). LET OP: een COVID-19-testuitslag is NIET nodig als je over land dus met de auto Portugal binnenkomt.

De landsgrenzen tussen Spanje en Portugal blijven open maar de Portugese politie kan willekeurig controles uitvoeren op de wegen en bij grensovergangen waarbij gevraagd kan worden om de negatieve COVID-19-testuitslag en het vaccinatiecertificaat. Bekijk de corona-regels ook op Nederlandwereldwijd.nl

Verder moeten alle vliegtuigpassagiers ook een Passenger Locator Card invullen en deze bij zich houden tijdens de reis. Hierop wordt voor vertrek in Nederland, België of Spanje al gecontroleerd, net zoals op de negatieve COVID-19-testuitslag en het vaccinatiecertificaat. Ook na aankomst in Portugal vinden strenge controles plaats.

Daarnaast is het vanaf 1 december verplicht om een Europees digitaal certificaat te laten zien om toegang te krijgen tot restaurants of toeristische accommodatie en een negatieve test hebben om nachtclubs en bars te betreden. Het gebruik van een mondkapje is ook verplicht in alle binnenruimtes. Het Europees digitaal coronacertificaat of in het Spaans ‘Certificado COVID Digital de la UE’ dat in Nederland en België aangemaakt kan worden via de smartphone apps (internationale QR-code) geldt ook in Portugal.

Na de feestdagen tussen 2 en 9 januari 2022 vindt er een ‘lockdown’ plaats in Portugal. Scholen zijn dan dicht, thuiswerken is verplicht en restaurants, bars en discotheken sluiten. Sociale contacten dienen beperkt te zijn om verspreiding van het coronavirus na de drukke feestdagen te voorkomen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.