skip to Main Content

Spaanse regering privatiseert luchtverkeersleiding

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ANP

MADRID – De Spaanse regering heeft woensdag de procedure gelanceerd om de luchtverkeersleiding in dertien luchthavens te privatiseren. Andere luchthavens zullen volgen. Dat heeft het ministerie van Transport en Ontwikkeling woensdag meegedeeld. De maatregel komt enkele weken na een wilde staking van de Spaanse luchtverkeersleiders tegen hun nieuwe arbeidsvoorwaarden.

Die staking legde het luchtverkeer in het land 24 uur lang bijna helemaal lam en noopte de Spaanse regering ertoe de noodtoestand uit te roepen. Daardoor kwam de luchtverkeersleiding in handen van het leger.

De eerste fase van de privatisering omvat volgende luchthavens: Alicante, Valencia, Sabadell, Ibiza, Jerez, Sevilla, Melilla, Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, La Coruña, Vigo en Cuatro Vientos. De regering benadrukt dat binnenkort andere van de 47 Spaanse luchthavens zullen volgen.

“Het gaat om de structurele hervorming met de grootste impact van de laatste jaren op luchthavengebied”, aldus het ministerie. “De passagier zal de grote winnaar zijn van deze hervorming”, luidt het nog, “omdat ze de kwaliteit van de dienstverlening zal verbeteren”.

Luchthavenautoriteit Aena heeft een maand de tijd om de aanbesteding te lanceren voor de dertien luchthavens. De procedure zal dan een zevental maanden duren. De noodtoestand voor de luchtverkeersleiding werd onlangs verlengd tot 15 januari. (ANP)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend