skip to Main Content
Weersvoorspelling oud op nieuw en nieuwjaarsdag in Spanje
Freepik

Weersvoorspelling oud op nieuw en nieuwjaarsdag in Spanje

MADRID – Volgens de Spaanse weerdienst Aemet zal het een aangename oud op nieuw en nieuwjaarswisseling worden dit jaar in Spanje, althans wat het weer betreft. Overdag op 31 december en op 1 januari schijnt de zon en is de temperatuur aangenaam maar ‘s-avonds tijdens de jaarwisseling kan het akelig koud zijn op veel plaatsen in Spanje terwijl dat in de toeristische gebieden weer minder koud is.

Volgens de Aemet heeft men over het algemeen in heel Spanje aangenaam lekker weer zonder al teveel problemen overdag op de laatste dag van het jaar en de eerste dag van het nieuwe jaar. Op sommige plaatsen is het echter wel koud ‘s-avonds en ‘s-nachts tijdens de jaarwisseling en is er sprake van een vochtige lucht waardoor het glad kan worden op de wegen, met name in het midden en noordwesten van Spanje.

Middellandse Zee

Dat ijzige weer tijdens de nachtelijke uren geldt echter niet voor de regio’s langs de Middellandse Zee en op de eilanden want daar is het weliswaar in de avond en nacht frisser maar komen die temperaturen niet onder de 5 graden. Overdag is het echter een ander verhaal en kan er gesproken worden van een blauwe lucht, op sommige plaatsen een stevige (koude) wind maar geen regen en dus veel zonneschijn.

Temperaturen overdag liggen in Catalonië tussen de 14 en 17 graden overdag terwijl dat in de avond/nacht tussen de 5 en 10 graden kan zijn. In de Comunidad Valenciana langs de kust is de minimumtemperatuur rond de jaarwisseling tussen de 7 en 9 graden maar wordt het overdag tussen de 17 en 19 graden.

Op de Balearen ligt de dagtemperatuur rond de 17 graden en wordt het in de avonduren frisser maar niet echt koud met 11 tot 9 graden. Dat geldt ook voor de regio Murcia met een avond/nachttemperatuur rond de jaarwisseling van 8 graden en overdag een strakblauwe lucht en 18 graden.

In Andalusië ligt het eraan waar men de jaarwisseling en nieuwjaarsdag viert maar langs de kust wordt het over het algemeen van Almería, Granada en Málaga tot Cádiz en Huelva tussen de 17 en 19 graden. In de avonduren tijdens de jaarwisseling daalt de temperatuur naar 10 tot 14 graden dus is het erg aangenaam om de 12 druiven te eten en de cava te drinken.

Uiteraard hebben de oud op nieuw vierders op de Canarische Eilanden het beste weer van Spanje met tijdens de jaarwisseling (die één uur later is) een temperatuur van 18 graden en overdag op de laatste dag van 2018 en de eerste dag van 2019 temperaturen rond de 21 graden.

Waar vier jij de jaarwisseling in Spanje dit keer?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Morgen blauwe hemel en 18 graden, dus heerlijk buiten uit eten gaan rond 14:00. Niets te klagen met dit weer al is het in de nacht wel wat koud.

  2. Hier in Nederland waar ik me in de winter het liefste bevind, is het vandaag en morgen 21 tot 21,5 graden. En wellicht overmorgen ook. Tenminste als we de deuren dichthouden. Het bevalt uitstekend en in de lente zien we wel verder. 🙂

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken