Spanje verlaagt quarantaine voor positief geteste personen van 10 naar 7 dagen

Quarantaine voor positief geteste personen verlaagt van 10 naar 7 dagen in Spanje
Beeld: Canva

Spanje verlaagt quarantaine voor positief geteste personen van 10 naar 7 dagen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Tijdens de wekelijkse bijeenkomst op woensdag tussen het Ministerie van Volksgezondheid en de vertegenwoordigers van de 17 autonome regio’s, is afgesproken dat de quarantaine van 10 naar 7 dagen verlaagd wordt. Het gaat daarbij om positief geteste personen en zowel wel- en niet-gevaccineerden en eventuele contactpersonen.

Personen die positief getest worden op Covid-19 moeten 10 dagen in thuisquarantaine verblijven in Spanje. Maar die 10-dagen periode is nu verlaagd naar 7 dagen. Het gaat daarbij altijd om Covid-positieven die geen symptomen vertonen. Die beslissing is genomen omdat de incubatietijd van het coronavirus is verkort waardoor het Ministerie en de autonome regio’s dit unaniem overeen zijn gekomen.

De quarantaine-periode is dus vanaf nu verlaagd van 10 naar 7 dagen voor de positief geteste personen, wel- en niet-gevaccineerden en contacten die geen symptomen hebben. Personen die wel symptomen hebben moeten nog steeds 10 dagen in een quarantaine blijven, simpelweg omdat ze op dat moment besmet en ziek zijn in tegenstelling tot asymptomatische personen.

Deze verlaging komt op het moment dat Omicron inmiddels goed is voor 27% van alle besmettingen in Spanje, dat is echter veel minder dan de 70,3% besmettingen met de Delta-variant. Men maakt zich nog steeds zorgen om de Omicron-variant. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat erop lijkt te wijzen dat de Omicron-variant een zeer besmettelijke is maar deze lijkt ook minder virulent of schadelijk te zijn.

Desondanks wilde men in Spanje het debat voeren over de vermindering van de quarantaine-periode om onder andere de gevolgen van ziekteverzuim te verminderen bij bijvoorbeeld essentiële diensten en om de economie te verlichten. De nieuwe 7-dagen maatregel is in lijn met andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Italië.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.