Spaanse politie begonnen met PCR-test grenscontroles in Catalonië, Aragón en Baskenland

Spaanse politie begonnen met PCR-test grenscontroles in Catalonië, Aragón en Baskenland
Beeld: Europa Press

Spaanse politie begonnen met PCR-test grenscontroles in Catalonië, Aragón en Baskenland

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Sinds dinsdag 30 maart is het voor alle reizigers die over de weg via Frankrijk Spanje willen binnenrijden verplicht om een negatieve PCR-testuitslag te laten zien die maximaal 72 uur oud mag zijn bij aankomst op Spaans grondgebied. De eerste dag werd er meteen ook gecontroleerd en werden mensen teruggestuurd omdat ze geen PCR-testuitslag bij zich hadden.

De Policia Nacional en Guardia Civil voeren grenscontroles uit bij de grensovergangen tussen Frankrijk en Spanje die geopend zijn. Sinds dinsdag 309 maart moeten alle reizigers die met eigen vervoer over de weg via Frankrijk Spanje binnenrijden een PCR-testuitslag die negatief is laten zien. Daar hebben we HIER al over geschreven.

Het gaat daarbij om de grensovergang La Junquera/Jonquera in Gerona/Girona (Catalonië), de grensovergang in Irun (Baskenland) en de drie grenscontroles in Aragón, te weten de tunnel en bergpas bij Somport (N-330 en N-330a), de tunnel van Bielsa (A-138) en de bergpas Portalet bij Formigal/Sallent de Gállego (A-136).

Het gaat in het geval van de Spaanse politie echter niet om vaste controleposten die altijd aanwezig zijn maar om steekproeven waarbij niemand weet wanneer er wel en wanneer er niet gecontroleerd wordt en waar dat dan gebeurt. 

Dat is een ander geval in Frankrijk waar wel vaste controleposten zijn bij de grensovergangen of de tolpoorten want om Frankrijk binnen te komen is ook een PCR-testuitslag nodig. Lees daar HIER meer over.

Volgens deze krant gaat het echter niet om speciale politieacties en zijn er meer agenten ingezet maar gaat het om dezelfde controles die al plaatsvonden vanwege de regionale lockdowns met als nieuwtje dat er nu naar de negatieve PCR-testuitslag gevraagd wordt.

Op de eerste dag heeft niemand een boete ontvangen die kan oplopen tot 3.000 euro maar werden wel automobilisten teruggestuurd naar Frankrijk omdat ze geen PCR-testuitslag bij zich hadden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.