skip to Main Content

Spaanse verkeersdienst start campagne voor fietsers (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Om verkeersongevallen met fietsers te verminderen en het gebruik van de fiets als alternatief vervoermiddel te promoten is de Spaanse verkeersdienst DGT gestart met een informatieve campagne. Met de slogan ‘si nos respetamos, hay sitio para todos’ (Als er respect is voor ons, is er ruimte voor iedereen), wordt verantwoordelijk rijgedrag zowel onder fietsers als onder andere weggebruikers gestimuleerd.

De campagne wordt gevoerd op radio en internet. DGT wil cijfers zoals in 2009 helpen voorkomen. Toen kwamen er bij 3.469 ongelukken waar fietsers bij betrokken waren, 56 fietsers om het leven en raakten 3.262 fietsers zwaar gewond.

De belangrijkste aanwijzingen in de campagne zijn dat fietsers altijd rechts moeten fietsen, ze als een gelijkwaardig vervoermiddel moeten worden benaderd in het verkeer door andere weggebruikers en dat fietsers zichzelf goed zichtbaar moeten maken.

Youtube

In stadsverkeer is het dragen van een helm verplicht. Als het donker is moet de fietser beschikken over een witte voorlamp en een rode reflector aan de achterzijde. Tevens moet er reflecterende kleding worden gedragen.

Op Youtube heeft DGT een filmpje gezet met de titel ‘me apunto a moverme en bici’. Deze kan ook bekeken worden via de website van DGT.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend