skip to Main Content
Amazon Spanje verhoogt de prijs voor de Prime service met 80 procent
123rf

Amazon Spanje verhoogt de prijs voor de Prime service met 80 procent

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Amazon Spanje verhoogt de prijs voor de Prime service met 80 procent

123rf

MADRID – Leden van Amazon Prime zullen vanaf 2 oktober (2018) meer moeten gaan betalen voor de service die het Amerikaanse online warenhuis haar leden biedt. Amazon heeft aan alle Prime leden in Spanje een e-mail gestuurd met daarin de aankondiging dat na ruim 3 jaar zonder prijsverhogingen voor de service deze vanaf 2 oktober 80% duurder zal gaan worden.

Amazon Prime wordt vanaf oktober dit jaar verhoogd van 19,95 euro per jaar naar 36 euro per jaar, een verhoging van maar liefst 80%. Amazon begon in 2011 met de Prime service in Spanje voor een prijs van 14,95 euro per jaar en verhoogde dat in 2015 naar 19,95 euro. Vanaf 2 oktober 2018 zal de prijs voor de Prime service 36 euro worden.

Niet meteen

Deze prijsverhoging gaat weliswaar in op 2 oktober 2018 maar zal niet meteen voor iedereen gelden. Degene die zich nu als nieuw lid aanmelden moeten meteen 36 euro gaan betalen voor een jaarabonnement.

Diegene die al Prime lid zijn zullen niet meteen 36 euro in plaats van 19,95 euro gaan betalen maar pas vanaf het einde van het huidige lopende jaarcontract. In het geval van de redactie van SpanjeVandaag is dat bijvoorbeeld vanaf 27 maart 2019.

Services

Amazon Spanje zegt dat ze deze moeilijke beslissing hebben genomen omdat er de laatste drie jaar geen enkele prijsverhoging is geweest maar er wel steeds meer diensten bijkwamen zoals Prime Video, Prime Music en Prime Reading en de reeds bestaande Prime Photos en Prime Cloud.

Inwoners van Barcelona Madrid en Valencia kunnen met de prijsverhoging ook gebruik blijven maken van de Prime Now dienst waarbij men nog dezelfde dag meer dan één miljoen artikelen bezorgd kan krijgen.

Maandplan

Diegene die geen 36 euro willen gaan betalen voor de Prime service kunnen altijd nog kiezen voor de 4,99 euro die men kan betalen voor een maandelijkse service met dezelfde voordelen als Amazon Prime maar dan slechts voor 30 of 31 dagen. Handig bijvoorbeeld rond de kersttijd of met Black Friday of Amazon Prime Day.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. bestellen via aliexpress duurt alleen erg lang anderhalve maand 6 tot 8 weken en bij prime is het er dezelfde dag dat is het verschil als het al aankomt met aliexpress

 2. Ik heb geen prime en nooit besteld en krijg ook de rekening gepresenteerd. Onacceptabel lijkt me zeker omdat ik vrijwel nooit iets bestel bij Amazon. Heb een email aan ze gestuurd om dit te corrigeren.

 3. Wat is het verschil tussen Prime en geen Prime? Dat staat niet uitgelegd in het artikel, maar ik zou het wel graag willen weten.

  1. Als je gewoon op Amazon zit of koopt, koop je iets en betaal je het product en de verzendkosten.
   Met Prime heb je als je bijvoorbeeld in Spanje iets besteld GEEN verzendkosten en krijg je vaak kortingen en andere aanbiedingen.
   Zie PRIME maar als een club, je betaald voor het lidmaatschap en krijgt daar regelmatig wat voor terug.
   Ze verzenden binnen Spanje gratis en ook vaak binnen 24 uur.
   Vanuit andere landen krijg je soms korting.
   Als je dus veel doet via Amazon is het nog altijd de moeite waard om Prime te nemen, je krijgt er zelfs op je TV programma´s en series voor hahaha….
   Maar als je een bedrijf hebt, dat veel online besteld via Amazon heb je de kosten voor Prime zo terug verdient.

   1. Amazon is 40% DUURDER dan Ebay, en betalen om goedkoper te mogen kopen hahaha niet in mijn leven. En het TV gebeuren wat ze aanbieden is erg karig waardoor er veel bij zit wat de moeite van het kijken niet waard is.

    Je kunt Amazon en dergelijke ook gewoon overslaan en bij DealExtreme en Aliexpress bestellen levering altijd gratis, nog nooit problemen mee gehad en goedkoper dan Amazon en Ebay. En je hoeft ook geen achterlijke kosten te betalen om te mogen kopen met gratis levering.

    1. Appels en peren vergelijken. Chinese merkloze prul tegen merkartikelen bij Amazon met een eerste klas logistiek systeem en een fatsoenlijke website.

     1. Nog nooit iets mis gegaan met wat jij noemt prul, heb er computeronderdelen besteld die al jaren probleemloos werken en ook voor je TV set kun je daar voor alles terecht voor spotprijzen en het werkt allemaal zonder problemen. En hetzelfde merk Android kastje is de helft goedkoper als bij Amazon.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by