skip to Main Content
Veo veo: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet op zijn Spaans
Archieffoto

Veo veo: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet op zijn Spaans

MADRID – Ik zie, ik zie wat jij niet ziet is een spel waarbij een voorwerp moet worden geraden, dat een van de spelers in gedachten heeft, en dat voor alle spelers zichtbaar aanwezig is. Het enige kenmerk dat hij geeft is de kleur. In het Spaans heet dat spelletje ‘veo veo’ wat ook een populair kinderleid is als spelletje of bij de minidisco op de camping of in het hotel.

In het Nederlands zeg je bij het ‘Ik zie, ik zie wat hij niet ziet’ een kleur erbij maar in het Spaans is dat bij ‘veo veo’ anders. Het ‘veo veo’ is in Spanje meer gebruikt om bijvoorbeeld het alfabet te leren waarbij men de eerste letter van een woord aangeeft.

Als voorbeeld kunnen we de C aanhalen van cerdo (varken) waarna het lied als volgt gaat:

Zanger: Veo veo
Luisteraars: ¿Qué ves?
Zanger: Una cosita
Luisteraars: ¿Qué cosa es?
Zanger: Empieza por ‘C’

Daarna moeten de luisteraars (meestal kinderen dus) gaan raden zoals:

Luisteraars: Un cuervo (een kraai)
Zanger: No
Luisteraars: Una carretilla (een karretje)
Zanger: No
Luisteraars: Aquel cerdo (dat varken)
Zanger: Sí

De persoon die het geraden heeft moet dan verder gaan met ‘veo veo’ en een ander voorwerp met een voorletter beginnen.

Minidisco

In Spanje is het liedje ‘Veo Veo’ ook zeer populair op de camping of bij de hotels bij het animatieteam en de minidisco. Er is zoals op onderstaande video te zien is ook een dansje dat door alle kinderen mee wordt gedanst tijdens de minidisco.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het was mooi ik kende dit niet maar er was hier iemand va België en had dat op school geleerd als kind ,heel goed gedaan dank u

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken